Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Mislav Togonal: Ljuti rivali uvijek završe na kavi

15.01.2016.,  Zagreb - Domagoj Novokmet i Mislav Togonal na razgovoru kod Drazena Curica.    Photo: Petar Glebov/PIXSELL
24.02.2016.
u 08:20

Nakon što je prošle godine osvojio Ružu u kategoriji radijske emisije godine, Mislavu Togonalu smiješi se nova nagrada za Poligraf koji radi s Milenom Jukić Ugrin

Poligraf je jedna od najdugovječnijih političkih emisija Hrvatskog radija, koja svakog tjedna suprotstavlja različite strane o aktualnim temama. Posljednjih deset godina uređuje je i vodi Mislav Togonal, a osim njega radi je i Milena Jukić Ugrin.

Lani ste osvojili Ružu za radijsku osobu godine, a ove je godine nominiran Poligraf. Što vam znači nominacija za emisiju?

Nagrade su uvijek sjajna motivacija jer pokazuju da netko cijeni ono što radite, a kada nagrada dolazi od desetaka tisuća slušatelja, odnosno čitatelja, kao u slučaju Večernjakove ruže, onda je ona posebno vrijedna. Ja sam novinar i voditelj i moj je omiljeni medij radio. Prošla godina bila mi je daleko od idealne i, kada sam dobio Ružu za radijsku osobu godine, bio je to trenutak koji me podigao i motivirao. Ove godine nominirana je emisija koju naizmjence vodimo Milena i ja. Drago mi je da je žiri prepoznao i nominirao talk-show kroz koji su prošli svi koji nešto znače u hrvatskom političkom životu.

Format se ne mijenja, a Poligraf je i dalje jedan od najrespektabilnijih političkih talk-showova...

Gosti suprotstavljenih mišljenja sučeljavaju argumente o ključnoj političkoj temi tjedna, a na kraju odgovaraju na telefonska pitanja slušatelja. I tako već 18 godina. Bilo je tu svega; od burnih svađa, razotkrivanja afera i napuštanja studija sve do ugodnih razgovora inače ljutih političkih rivala. Svađali se ili ne, poslije emisije svi sjednu na kavu i komentiraju tko je pobijedio.

S obzirom na to da na televiziji radite emisiju Otvoreno, koji je po formatu sličan Poligrafu, možete li usporediti te dvije emisije?

Svaka je zahtjevna na svoj način. Za Poligraf se barem ne moram brijati i ići u televizijsku šminku. Doduše, onda me kolegice kritiziraju ako vide insert na Dnevniku. Princip je isti – sve su ostalo nijanse.

Emisije uživo posebno su stresne i nekad ne ide sve kako smo planirali. Možete li izdvojiti neku takvu emisiju Poligrafa?

Stres je sastavni dio posla. Često se događa da do kasnih večernjih sati nemam gosta. No, kako su i oni svjesni da je prazan stolac u studiju znak kukavičluka i najgora poruka koju mogu poslati, na kraju uvijek netko dođe.

Možete li prepoznati govore li gosti istinu, kao na poligrafu?

Najbolji detektor laži su slušatelji. Oni nepogrešivo osjete tko petlja i mulja, a tko govori istinu. Tih zadnjih 15-ak minuta emisije često je najdinamičniji dio showa. •

>> Hitovi se rađaju na Ružinoj pozornici

Komentara 5

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
08:46 24.02.2016.

Dobar novinar! Ali tko mu je podvalio - JNA četnika - Lazanskog?

LU
lukivoda
10:46 24.02.2016.

jedini donekle normalan novinar na sadašnjem yutelu koji još nije obolio od antifašitisa

NO
novalastavica
19:35 24.02.2016.

Jedini novinsr koji je realan i nepristran na jugosrpskoj televiziji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije