Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudevit Grgurić Grga

Svjetsko mi je priznanje kruna karijere

Ljudevit Grgurić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
08.02.2016.
u 12:00

Nakon što je godinama dobivao priznanja za svoje TV emisije, Ljudevit Grgurić Grga lani je za emisiju Gladne uši dobio nominaciju među deset najboljih na svijetu

Nakon dugogodišnjeg televizijskog iskustva Ljudevit Grgurić Grga postao je jedno od zaštitnih lica Hrvatskog radija. Njegova emisija “Gladne uši” lani je nominirana za najbolju radijsku emisiju na svijetu.

Što za vas znači nominacija za Večernjakovu ružu?

Izuzetno sam sretan i ponosan što ću biti dio večeri u kojoj će najboljima od najboljih u mojoj profesiji biti dodijeljeno prestižno priznanje koje simbolizira Večernjakova ruža. Već sama nominacija za mene predstavlja veliko zadovoljstvo i čast!

Vaša emisija ''Gladne uši'' lani je nominirana za najveću svjetsku radijsku nagradu. Mislite li da je ta nominacija bila kruna vaše karijere?

Odluku ocjenjivačkog suda HRT-a koji je prošle godine za osobit doprinos u programskom sadržaju HRT-a moju emisiju “Gladne uši” nagradio godišnjom nagradom, na najljepši je način potvrdila još jedna lijepa vijest. Naime, dan uoči svečane proslave Dana HRT-a 15. svibnja emisija u kojoj sam ugostio pjevačicu sevdaha Amiru Medunjanin i gitarista Antu Gelu nominirana je među deset najboljih u kategoriji talk show programa na newyorškom Festivalu radijskih emisija iz cijelog svijeta i to zasigurno predstavlja krunu moje profesionalne radijske karijere! Riječ je o svjetskom priznanju i prosudbi stručnog ocjenjivačkog suda koji čini 150 vrhunskih radijskih profesionalaca s najeminentnijih radijskih postaja diljem svijeta.

Po čemu ćete još pamtiti 2015. godinu?

Po tome što u New York nisam otputovao zbog vize koju nisam mogao dobiti iz sasvim bizarnog razloga. Naime, zbog hakera koji su prodrli u računala agencije vlade SAD-a koja pohranjuje osobne podatke o djelatnicima saveznih službi, meni i stotinama tisuća nedužnih ljudi diljem svijeta propao je planirani put u Ameriku. Slaba je utjeha bila da mi je nešto kasnije uručena putovnica s američkom vizom na deset godina!

Koje biste još emisije izdvojili?

Rado bih izdvojio emisiju “Retrovizor” iz ranih osamdesetih koju sam uređivao i vodio na legendarnom Radiju 101. Jednu od njih, koju sam realizirao izravno, putem telefonske linije, s ilegalnog rock-koncerta koji se odvijao u jednom stanu u bivšem SSSR-u u kojem je u to vrijeme, vjerovali ili ne, bilo zabranjeno svirati rock’n’roll, vaša je radijska kritičarka Ana Lendvaj u svojoj kolumni naslovila pitanjem: “Koliko bi za ovu emisiju platio BBC?” Ovaj mi je naslov ostao u sjećanju kao jedan od najvećih profesionalnih komplimenata koje sam dobio!     

>>Ljudevit Grgurić: Zbog kvara moram ljudima objašnjavati da nisam kriminalac

Komentara 2

Avatar f@nky
f@nky
18:18 08.02.2016.

..ništa...samo da se upišem da ne propadne članak

SA
samoborka
22:47 08.02.2016.

cestitke Grgi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije