Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod nas doma

Krenula nova sezona HRT-ove emisije, nakon odlaska Uršule Tolj uslijedile su i brojne promjene

Foto: Renato Branđolica/HRT
1/6
20.09.2022.
u 08:32

- Naše kamere će uvijek biti "iza scene" snimanja popularnih filmova, serija i televizijskih emisija. Svakoj temi pristupamo iz svog kuta, uvijek kroz osobnu priču sugovornika  -rekao je novi dnevni urednik emisije "Kod nas doma", "prekaljeni" HRT-ov novinar, celebrity reporter, voditelj i urednik Danijel Despot.

U ponedjeljak poslijepodne, s prvim danom nove HRT-ove programske sezone jesen-zima 2022./23., krenula je i nova, 6. sezona popularne HTV-ove mozaične emisije "Kod nas doma". A u njoj je gledatelje, u njihovu starom terminu - na Prvom programu HTV-a od 17:20 do 18:05 - u novom, modernom Studiju 9, dočekala nasmiješena i publici omiljena "dobra stara" voditeljica Barbara Kolar (koja će nas - uz svoju kolegicu Ivu Šulentić - i ove sezone voditi kroz sve važne, aktualne i relevantne životne teme. 

- Javljamo se uživo, pratimo društvene događaje, razgovaramo u studiju o onome o čemu se razgovara na kavi i raspravlja na društvenim mrežama. Dovodimo u studio poznate, uspješne, inspirativne osobe, koje s nama dijele  svoje životne priče - rekla je Barbara.

- Naše kamere će uvijek biti "iza scene" snimanja popularnih filmova, serija i televizijskih emisija. Svakoj temi pristupamo iz svog kuta, uvijek kroz osobnu priču sugovornika  - dodaje pak novi dnevni urednik emisije "Kod nas doma", "prekaljeni" HRT-ov novinar, celebrity reporter, voditelj i urednik Danijel Despot, koji se s velikim veseljem pridružio uredničkoj ekipi i timu KND-a.  

Foto: Renato Branđolica/HRT
Naime, uz aktualne teme i goste, novi "Kod nas doma" ima i pet stalnih rubrika: tako je ponedjeljak rezerviran za Korneliju Benyovsky i njenu rubriku "Vrtni spa" - u kojoj Kornelija priprema čajeve, maske za lice, tonike i kreme na prirodnoj bazi, bez suvišne kemije, umjetnih boja ili štetnih konzervansa -  kao što nas je i u ovoj prvoj epizodi naučila kako jednostavno napraviti , primjerice, masku za lice od svima dostupnih krastavaca...

- Utorak je dan za rubriku o kućnim ljubimcima - iz veterinarske klinike koju radi kreativna novinarka i redateljica Koraljka Maričić. Potom je, dan poslije,  na "meniju" i rubrika "Samo opušteno s Dorijanom Klarićem". Jer svaku srijedu gledamo popularnog novinara Dorijana Klarića (koji se od ove sezone pridružio našem timu) - kako se s nekom poznatom osobom opušta radeći ono što tu poznatu osobu opušta od svakodnevnog stresa... Tako ćemo u  prvoj epizodi ovu srijedu,  21. rujna gledati kako u televizijskoj krojačnici Dorijan pegla s komičarom Ivanom Šarićem - otkriva pak "nova mama" ekipe "Kod nas doma", iskusna HTV-ova urednica Elizabeta Biočina, i dodaje:

- Svaki četvrtak odlazimo u kuhinju Suzy Josipović Redžepagić, koja nas uči kako spravljati jednostavno, a fino jelo. Petkom u studiju razgovaramo o filmskim fenomenima s Boškom Piculom... - I eto nas, kad prije, i do kraja tjedna - smije se Elizabeta Ela Biočina. Koja - kao svaka prava i "dobra mama", ne zaboravlja unaprijed pohvaliti svoju vrijednu ekipu dnevnih urednika, a to su: Danijel Despot, Mirna Dvoršćak, Klaudia Kežić Mrkonjić, Silvana Kolovrat i Matko Bušelić:

- To su sve naši izvrsni i talentirani novinari i urednici, koji dolaze iz raznih emisija i novinarskih područja, od Glamour-cafea, 8. kata, Hrvatske uživo...  i sada svi zajedno udružujemo snage. A kako je izazovno sve držati u rukama na dnevnoj razini, najbolje zna moja desna ruka i izvršna urednica emisije Klaudia Kežić Mrkonjić. A tu je od ove nove sezone i sjajna novinarska ekipa: već spomenuti Dorijan Klarić - sretni smo što nam se i on pridružio i donio novu energiju i sve svoje iskustvo s komercijalnih televizija; potom je tu sjajna i iskusna Nensi Profaca, pa Slavica Parlov Horvat, Sanja Čeliković, Noa Maričić, Tara Šitum i Eli Lazarova.  

Foto: Renato Branđolica/HRT
- U našem timu je i jedna od nedvojbeno najtalentiranijih novinarki HRT-a, sjajna i publici omiljena, svestrana reporterka i "bjelosvjetska putnica" Martina Validžić. No kako je ona ujedno i jedna od trenutno najzaposlenijih "kreativki" na HRT-u, čekamo je željno da nam se pridruži u dnevnoj redakciji - i kao urednica i kao novinarka. A našem novinarskom timu bi se trebala pridružiti i Andrea Buča, koju također čekamo raširenih ruku - otkriva nam urednica emisije KND. 

- Za odličnu novu scenu emisije zaslužan je scenograf Dragutin Broz, a naš nagrađivani i vrlo iskusan redatelj Danko Volarić je "supervizorski" postavljao kadrove kamere, što će svaki dan realizirati redateljice Anamaria Corazza, Vesna Luković i Mirena Stijačić. I, naravno, cijela ekipa koja vrijedno radi iza kamera - kaže Elizabeta i otkriva još i ovo:

- Pa, evo i nekih gostiju i tema ovoga tjedna: već u prvoj emisiji Nenad Korkut komentirao utjecaj kraljice Elizabete na modu, kulturu i općenito na sve segmente života, a uživo iz Velike Britanije nam se javljala Tena Štivić, dok nam su nam u studiju bili glumci Nataša Janjić i Dejan Aćimović i najavili novu hit-seriju HRT-a, "Metropolitance"... U utorak nam u studio ekskluzivno stiže i "prva dama prvog reketa svijeta", Jelena Đoković, koja će nam, na otkriti  kako ona i Novak odgajaju svoju djecu, što je to svjesno roditeljstvo i ine javnosti i te kako zanimljive teme... A u srijedu, između ostalog s  Borisom  Jokićem razgovaramo o tome kako izaći iz začaranog kruga 5,0 odlikaša, u četvrtak Toni Milun savjetuje našu Barbaru kako smanjiti nepotrebne troškove i uštedjeti za nešto što nam je važno u životu, a petak nam dolazi i Dušan Bućan, novi kapetan momčadi u novoj sezoni  popularnog nedjeljnog HTV-ova showa "Volim Hrvatsku". 

Foto: Renato Branđolica/HRT

- Zahvalna sam što mi je povjereno da vodim ovaj izazovan projekt i sretna sam što uz sebe imam tako talentiranu ekipu novinara, urednika i redatelja.  Jer televizija je timski rad - a bez dobre ekipe nema dobre emisije. Svi se trudimo napraviti što bolju i kvalitetniju popodnevnu emisiju, koju će gledatelji voljeti i prepoznati kao iskrenu, relevantnu i zanimljivu. I biti "kod nas doma" svaki dan od 17:20 na Prvom - zaključuje Biočina. 

Podsjetimo, u emisiji 'Kod nas doma' do prošle sezone petkom su gledatelji imali prilike gledati Uršulu Tolj koja je petkom vodila emisiju u kojoj su joj u goste dolazile glazbene zvijezde iz Hrvatske i regije, a iako je emisija imala zadovoljavajuću gledanost i dobre komentare, vodstvo HRT-a odlučilo ju je ukinuti, a razlog zasad nije poznat.

- Istina je da je ukinuto glazbeno izdanje emisije "Kod nas doma" petkom, koje sam uređivala i vodila. Na HRT-u ću nastaviti raditi kao urednica na projektima Zabavnog programa - potvrdila nam je tada Uršula Tolj.

VIDEO Hrvatice koje žive u Londonu: 'Osjeća se točno neki povijesni moment'


Ključne riječi

Komentara 3

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:39 20.09.2022.

I doveli Dorijana Klarića!?! RTL ušao na mala vrata sa svojim trash programom

PO
poluvodič
09:30 20.09.2022.

HRT je poput sabora, kad se jednom zaposlis tamo, imat ćeš posao do kraja života. Ovu Šulentić vidjam po TV-u ima 20 godina već

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije