Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Kod nas nikada nije bilo povlaštenih

željko maretić
Foto: Privatni album
26.02.2016.
u 08:41

Jedina emisija koja “brani boje” Dalmacije među ovogodišnjim nominiranima je Želina vesela lista Radio Dalmacije koju radi Željko Maretić sa svojom ekipom

Željko Maretić Žele dobro je poznat slušateljima u Dalmaciji kao jedan od pionira radijskog humora. Još početkom 80-ih s Radom Čikešom Medanom radio je Trtu Mrtu, a danas na Radio Dalmaciji uređuje i vodi “Želinu veselu listu”. 

Iza Želine vesele liste već je više od 500 emisija. Što vam znači nominacija za Ružu?

Veliko priznanje! Sam ulazak među nominirane za nas je veliki uspjeh, ali i čast – pogledajte samo u kojem smo se dobrom društvu našli! Osim toga, mi smo jedini nominirani s radiopostaje koja nije iz Zagreba. Također, sve su nominirane emisije iz jutarnjeg, najslušanijeg dijela radijskog programa, dok naša emisija dolazi iz gotovo alternativnog, večernjeg termina, četvrtkom od 20 do 22 sata, u vremenu kada nas pokrivaju dnevnici, sapunice, serije, sport...E zato je ovo veliki uspjeh za nas i za Radio Dalmaciju! 

Kako je nastala emisija i kako biste je opisali nekom tko je dosad nije imao prilike slušati?

Na Radio Dalmaciji angažirali su me sa željom da pokušam oživiti večernji program. S velikim sam zadovoljstvom osmišljavao rubriku po rubriku i ubacivao je u emisiju. I evo nas tu: među nominiranima za Večernjakovu ružu! Emisija je glazbeno-satirični šou, uz duhovite najave i komentare i pažljivo birane glazbene brojeve. U emisiji se mogu čuti filigranski pripremljeni i producirani stalni sadržaji: „Bajke za laku noć“,“Moje najslušanije pjesme“ i „Vrijeme poezije“ te slušateljima  najomiljenija satirična rubrika „Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba“.

Upravo je ta rubrika posebno omiljena zbog zezanja na račun kontinentalaca i Dalmatinaca...

Tako smo počeli. Ali već je odavno rubrika evoluirala, a britkim komentarima gospodina Martina pridružili su se i neki novi likovi poput Tavinog Tate i Nedanove Mame koji također imaju svoje mišljenje o aktualnim društvenim događanjima. Ovdje se ne štedi nikoga. Nema povlaštenih, nema jednoumlja. Ovu rubriku od samog početka radim s još jednim genijalcem – Zvonimirom Stipičićem Mišem koji je i dobri duh čitave emisije! U našem su timu  i audioproducent Slobodan Gutović i tehničar Anton Teklić.

Imate li svakog tjedna dovoljno inspiracije za dobru emisiju?

U Hrvatskoj se stalno nešto događa, i to uglavnom loše. Precijenjeni političari stalno izlijeću s novim aferama. Za tri dana afere zastarijevaju i dolaze nove. Sve se zapravo brzo izmjenjuje, a tu radio ima veliku prednost nad svim ostalim medijima – brzinu. Ako ste talentirani, možete je dobro iskoristiti, a mi to radimo satirom. I zato smo zahvalni Radio Dalmaciji koja nam je omogućila da kažemo sve što mislimo. I da ne bi bilo zabune – mi smo nadasve optimisti, što se može osjetiti u čitavoj emisiji. I volimo ovaj naš Split, Dalmaciju i Hrvatsku!•

>> Hitovi se rađaju na Ružinoj pozornici

Komentara 2

DU
Deleted user
11:12 26.02.2016.

pionir,junior pa senior partije,bujrum!

AD
Adler
19:39 07.03.2016.

Moze vam se vjerovat .A sikm imate posla takviste ka i Stipe Puuudja . I njegovi poltroni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije