Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO PURIŠIĆ

Javio nam se Baby Lasagna i komentirao svoju odluku o donaciji: Mnogi bi pomogli i učinili isto na mome mjestu

Doček Baby Lasagne u Umagu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/18
16.05.2024.
u 15:26

Zahvaljujem se još jednom Vladi RH koja je prepoznala moj rad i rad moga tima te nam pružila priliku da učinimo lijepu stvar za naše malene, rekao nam je Marko

Vlada je danas održala sjednicu na kojoj se našao i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. On je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj priskrbio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, a Vlada ga je odlučila nagraditi s 50.000 eura. Nakon ove vijesti svojom se reakcijom javio Marko te kazao da nagradu ne može prihvatiti. 

Zamolio je Vladu da ovaj novac uplate na račune koje je naveo u svojoj objavi na Instagramu. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", poručio je Baby Lasagna.

Doček Baby Lasagne u Umagu
1/113

Sada nam se Marko Purišić javio i objasnio ovaj svoj potez. 

- Iznimno sam sretan što sam stavljen u situaciju u kojoj mogu pomoći bližnjima. Mnogi bi pomogli i učinili isto na mome mjestu ali nisu u prilici, pa neka i u njihovo ime ova donacija pronađe put do potrebitih. Zahvaljujem se još jednom Vladi RH koja je prepoznala moj rad i rad moga tima te nam pružila priliku da učinimo lijepu stvar za naše malene.  Meow - poručio je.

Ova Markova gesta oduševila je cijelu Hrvatsku, a posebno ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić. "Primili smo s oduševljenjem ovu vijest, stvarno nas je iznenadilo, ali kad promislim i vidim koliko je Marko normalan i velik u svemu tome, s druge strane mogu si to objasniti. To nam puno znači, misliti na potrebite u ovom slučaju, možda i ima potrebitijih od malih onkoloških bolesnika, ali naravno izuzetno smo zahvalni", kazao je Roić za RTL pa dodao da su kolege sjajno reagirale:
"To nije mali novac, nama svaka pomoć dobro dođe, pogotovo kad je na ovakav način, ovakvom gestom i taj novac ćemo upotrijebiti za povećanje uvjeta liječenja i boravka malih onkoloških pacijenata na odijelu. Kolege su rekle da žele pozvati i ugostiti Marka da posjeti bolnicu i odjel", poručio je.

VIDEO Rim Tim Tagi Dim veselje u Umagu, stigao Baby Lasagna

 

Komentara 4

TO
tonimanero
15:44 16.05.2024.

Eh, ma zbilja si velik!!!

NE
Nenad54321
16:29 16.05.2024.

Još jednom me ovaj dečko oduševio !Bravo Marko divni čovječe!

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
17:12 16.05.2024.

Samo tako naprijed i kloni se iskakanja iz paštete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije