Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ŽRTVA

Prevaranti na internetu objavili oglas o smrti Mirka Fodora: Strašno što rade

U Šibeniku održan 25. Festival dalmatinske šansone
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
30.05.2024.
u 07:45

Naime, lažna Facebook stranica pod nazivom 'Madhuraa Bhattacharya' platila je oglas na kojem stoji natpis 'Opraštamo se od divnog glumca. Tužan dan za Hrvatsku' te su uz ovu objavu stavili Fodorovu fotografiju

Sve je veći broj poznatih osoba koje su u zadnje vrijeme postale žrtve internetskih prevara, pogotovo onih na društvenim mrežama. Žrtva jedne takve prevare je postao i voditelj emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Mirko Fodor. Naime, lažna Facebook stranica pod nazivom 'Madhuraa Bhattacharya' platila je oglas na kojem stoji natpis 'Opraštamo se od divnog glumca. Tužan dan za Hrvatsku' te su uz ovu objavu stavili fotografiju na kojoj je poznati HRT-ov voditelj. 

O cijeloj se situaciji oglasio i Fodor te je za 24 sata rekao:  - Evo živ sam, maloprije sam vidio to i taman javio urednici. Strašno što rade. Ne znam koje sad korake moram poduzeti, vidjet ću kako ću reagirati na to. Estrada je već dugo na meti prevaranata na internetu i brojni su se suočili s krađom identiteta, a prošle je godine i pjevačica Nina Badrić sve upozorila da ne nasjedaju na lažni oglas koji se pojavljuje na internetu. Taj oglas je reklamirao proizvod za mršavljenje te je uz proizvod bila objavljena Ninina fotografija.

Foto: facebook

VEZANI ČLANCI

"Prevara", napisala je Badrić na svom Facebooku, a potom je uz fotografiju spomenutog proizvoda sa svojim likom dodala i nešto opširniji opis. "Ne nasjedajte na ovu prijevaru, ovdje se radi o krađi identiteta i imena, ne postoji dijeta ni čarobni bomboni od kojih mršavite, a ni čarobni štapić, kako kaže moj prijatelj, samo probušena žlica", napisala je Nina.  Jacques Houdek se često susreće s lažnim profilima koji nose njegovo ime.

GALERIJA Brojne poznate osobe na modnoj reviji brenda Duchess

U Šibeniku održan 25. Festival dalmatinske šansone
1/33

- Ne prođe ni dan, a da mi netko u inbox ne prijavi novi lažni profil koji, eto, baš predstavlja mene privatno i želi biti prijatelj s nekime od vas, dragi moji. PRIJEVARA, PRIJEVARA, I SVAKI PUT - PRIJEVARA! - napisao je glazbenik prošle godine u podužoj objavi i podsjetio da postoji samo jedan njegov profil na Facebooku i samo jedan na Instagramu.

Žrtva krađe identiteta je postao i Jurica Pađen (67) , koji je odmah poslao upozorenje pratiteljima. Pađen je kazao kako je netko napravio profil s njegovom slikom i pod imenom Jurica Pađen te da traži novac. - Netko je otvorio lažni profil s mojom slikom i pod imenom Jurica Pađen i žica lovu... Objavljujem urbi@orbi da nemam nikakve veze s tim - napisao je glazbenik na službenom profilu Jurica Pađen & Aerodrom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije