Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš

Ispali već na prvom pitanju! Kandidati se nisu proslavili, ali provjerite znate li vi odgovor

Foto: HRT screenshot
1/4
13.06.2021.
u 22:00

Donosimo vam prva pitanja iz američke verzije popularnog kviza „Tko želi biti milijunaš“, na kojima su kandidati ispali i nisu uspjeli nastaviti igru i doći do milijunskog iznosa.

Nije rijetkost da brojni kandidati zapnu već na prvom pitanju kviza. Donosimo vam zato prva pitanja iz američke verzije popularnog kviza „Tko želi biti milijunaš“, na kojima su kandidati ispali i nisu uspjeli nastaviti igru i doći do milijunskog iznosa. Provjerite biste li vi znali odgovoriti na njih.

Koja životinja ispušta tintu nakon što je napadnu neprijatelji bilo je jedno od pitanja, a ponuđeni odgovori bili su gepard, lignja, sova i Pariz Hilton. Kandidatkinja se odlučila za sovu.

Više sreće nije imao ni drugi kandidat, koji je trebao odgovoriti na pitanje koji je poznati vojskovođa prešao rijeku Rubikon. Točan odgovor bio je, naravno, Julije Cezar, čiji je prelazak rijeke Rubikon započeo građanski rat i doveo do uspona Cezara kao diktatora. Međutim, kandidat je odabrao Aleksandra Velikog.

Kolika je minimalna dubina rupe za golf, još je jedno pitanje koje se ispriječilo kandidatkinji na njezinom putu do milijunskog iznosa. Rupa za lopticu inače je duboka 10 centimetara odnosno četiri inča, tako da loptica ne uđe potpuno u rupu, nego udari u dno i vrati se. Kandidatkinja se odlučila za odgovor 1,2 metra.

Kada vlasnici kuće kupuju prenaponsku zaštitu, od kojih neočekivanih udara se žele zaštiti? Ponuđeni odgovori za to bili su udar električne struje, curenje vode, tlak zraka, kajanje nakon kupnje. Iako je točan odgovor električna struja, kandidat je odgovorio curenje vode.

Jedno od pitanja bilo je povezano i s robnom kućom Ikea, a glasilo je: "Slikanje selfija u kuhinjama koje si ne mogu priuštiti i uzimanje pauze za mesne okruglice, dvije su stvari za koje BuzzFeed kaže da bi ih svaki 20-godišnjak trebao učiniti na svom prvom putovanju gdje?". Kandidat je mogao birati između Pariza, Londona, Rima i Ikee.

Kako drugačije reći da nešto "više ne može podnijeti" zbunilo je pak drugog kandidata. Naime, na pitanje koja je druga fraza za izraz "ne mogu više podnijeti", kandidat je umjesto "posljednje kapi" koja je prelila čašu odabrao "posljednji štap".

Zanimljivo je bilo i pitanje s čime se može povezati onoga tko je pijan, odnosno "slightly inebriated". Ponuđeni odgovori bili su mlijeko, voda, piva, jello shot (mješavina želatine i alkohola). Točan odgovor naposljetku je bila piva.

Da bi se na zid postavilo 99 boci pive, minimalno koliko je potrebno six packova pive odnosno paketa sa šest boca? Između brojeva 12, 17, 19 i 21, kandidatkinja je odabrala 19, no točno je bilo 17.

VIDEO Večernji.hr podcast ep. 17 - Željko Bebek: "Ja sam zapravo Želimir, ali nitko to ne zna!"

 


 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije