Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Prebijeli" Hollywood

I Clooney se uključio u raspravu: 'Prije 20 godina Akademija je radila bolji posao'

George Clooney
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.01.2016.
u 11:00

– Prije desetak godina Akademija je radila mnogo bolji posao – rekao je Clooney za Variety

Dan nakon što su redatelj Spike Lee i glumica Jada Pinkett Smith objavili da će bojkotirati dodjelu Oscara jer među nominiranim glumcima nema Afroamerikanaca, i jedna od najvećih filmskih zvijezda George Clooney ocijenio je da u Hollywoodu manjine nisu dovoljno zastupljene. 

Drugu godinu zaredom crnih glumaca nema među nominiranima ni u jednoj kategoriji, što je počelo izazivati polemike u Sjedinjenim Državama. 

– Prije desetak godina Akademija je radila mnogo bolji posao – rekao je Clooney za Variety.  

Godine 2005. Morgan Freeman i Jamie Foxx osvojili su glumačke Oscare, a Catalina Sandino Moreno, Don Cheadle i Sophie Okonedo bili su među nominiranima. 

Prema Clooneyjevu mišljenju, problem nije samo u 6000 članova američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti (AMPAS), koji su većinom stariji bijeli muškarci, nego i u tome što se snima mali broj filmova u kojima predstavnici manjina imaju važnije uloge. 

– Kakve oni imaju opcije na filmu? Posebno u kvalitetnim filmovima – zapitao se slavni glumac. – Mislim da Afroamerikanci imaju svako pravo reći da ih Hollywood ne predstavlja dovoljno – rekao je Clooney dodavši da je za Hispanoamerikance situacija još i gora. 

– Za njih mora biti više prigoda za njih nego što ih ima danas. Moramo bolje od toga. Bili smo na boljem od toga – poručio je Clooney

>>Zbog diskriminacije Afroamerikanaca glumci bojkotiraju dodjelu Oscara

>>Oscari 2016: Povratnik nominiran u čak 12 kategorija!

Komentara 3

LI
liliZG
11:12 20.01.2016.

zašto ti bogati crni glumci, režiseri , producenti, sami ne ulože novac u neki svoje tzv, crnački film i na taj način dokaži da su zavrijedili nagradu ... tada ih nitko neće moći zaobilaziti...

NI
Nikomah95
16:44 20.01.2016.

šteta što branje pamuka nije jedna od kategorija. Mogli bi se i gdja i gdin Obama kandidirati.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:27 20.01.2016.

Gluposti zar se ovdje ne radi o " umjetnosti" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije