Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serija na vrhuncu

Hurem, Sulejman, Rustem… Tko od njih želi ubiti princa Mustafu?!

Sulejman Veličanstveni
Foto: RTL televizija
1/5
01.03.2014.
u 16:45

Ne propustite novu dvostruku epizodu „Sulejmana Veličanstvenog“ ove nedjelje, 2. ožujka u 20 sati samo na RTL Televiziji!

Prekrasnim ogrtačem Sulejman želi poslati poruku sinu Mustafi da bude pažljiv u svojim postupcima jer bi ga pogrešna politika mogla koštati života.

No, netko je sultanov poklon za budućeg prestolonasljednika – otrovao! Je li to Hureminih ruku djelo?

I hoće li itko primijetiti što se događa prije nego li se Mustafa ogrne veličanstvenim darom? Odgovore doznajte u novom, dvostrukom izdanju serije „Sulejman Veličanstveni“ u nedjelju, 2. ožujka u 20 sati na RTL Televiziji!

Foto: RTL televizija

Tašlidžali se vraća iz prijestolnice s poklonom za princa Mustafu – prekrasan, dragim kamenjem optočen dugi ogrtač (kaftan) koji je Sulejman dao izraditi kod najboljih dvorskih krojača. Mustafa u kovčegu s ogrtačem pronalazi i očevo pismo kojim ga opominje da pripazi na svoje ponašanje i čuva glavu od neprijatelja. Čuvši za sultanov poklon Mustafi, Hurem se prisjeti kako je Sulejman, dok je bio vladar Manise, od svojeg oca dobio najljepši ogrtač ikad izrađen, ali koji ga je trebao ubiti jer je bio posut otrovom! Je li se Hurem na taj način željela riješiti Mustafe? Ili iza svega stoji sam Sulejman?

Za to vrijeme, Bajazit prijeti smrću Lali Mustafi ako ikome kaže da je doveo Huridžihan u svoju palaču, tijekom šetnje šumom u Manisi, zagonetna djevojka namami princa Selima u svoju kolibu, a ljudi u crnom pokušavaju na silu iz Jastreba izvući ime osobe koja podržava princa Mustafu…

Foto: RTL televizija

U prvoj sezoni „Sulejmana“, sultanija majka Hafsa Ajše bila je prisutna kada je mladom Sulejmanu stigao poklon od oca sultana Selima. Bio je to kaftan (od perzijskog 'gaftan' - dugi ogrtač od grubog materijala) uronjen u tekući otrov ili otrov u prahu, koji se upija kroz ljudsku kožu i djeluje tek kad ga se obuče. Selim je pokušao ubiti Sulejmana nakon što se vratio iz bitke za Egipat, poslao mu darove među kojima je bio i otrovni ogrtač.

Ibrahim je to primijetio na vrijeme i dao ogrtač Sulejmanovoj sluškinji. Ona ga je odjenula i na mjestu preminula. Neki povjesničari govore da je Selim htio dati prijestolje drugom sinu (sinu jedne robinje) koje mu je fizički sličilo, dok drugi pak tvrde da je razlog tome što je Sulejman htio doći na prijestolje. Sultan Selim je bio upoznat s ubijanjem 'neprijatelja' uz pomoć otrovnog kaftana i prije negoli je postao vladarom Osmanskog carstva. Ubio je brata, princa Ahmeda, i to upravo otrovnim kaftanom jer je Ahmet bio najstariji sin njihovog oca Bajazita II, te jedini koji bi trebao naslijediti osmansko prijestolje.

Ne propustite novu dvostruku epizodu „Sulejmana Veličanstvenog“ ove nedjelje, 2. ožujka u 20 sati samo na RTL Televiziji!

>>Sulejman izazvao kaos u Turskoj: Gledatelji žele da se kazni Halit Ergenc

>>Vahide Perçin: S bivšim mužem bit ću prijateljica zauvijek

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije