Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dora 2024.

HRT je ove godine uveo drugačije glasanje na Dori, evo o čemu se radi

Foto: RENATO BRANĐOLICA / HRT
1/15
25.02.2024.
u 18:21

U finalnoj večeri glasaju i žiri i gledatelji putem telefonskih poziva i SMS poruka.

Finale Dore je pred vratima, a u njemu ćemo saznati pobjednika i predstavnika Hrvatske na ovogodišnjoj Euroviziji u Švedskoj. Za prestižnu statuu Dore i ovu titulu bori se 16 natjecatelja sa svojim pjesmama, a oni su: Natalie Balmix i "Dijamanti",Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin i "Vodu piti trizan biti", Lana Mandarić i More, Boris Štok i Can We Talk, Stefany i "Sretnih dana dat' će Bog", Pavel i "Do Mjeseca", Saša Lozar i "Ne plačem zbog nje", Lara Demarin i "Ne vjerujem ti", Let 3 i "Baba Roga", Alen Đuras i "A Tamburitza Lullaby", eugen i "tišine", Vatra i "Slatke suze, gorka ljubav", Damir Kedžo i "Voljena ženo", Baby Lasagna i "Rim Tim Tagi Dim", MARCELA i "Gasoline" i Vinko i Lying Eyes.

Ova imena izabrala su kroz dvije polufinalne večeri u kojima su glasovati mogli samo gledatelji svojim pozivima i porukama. U polufinalima u četvrtak i petak nastupilo je po 12 kandidata, a dalje ih je prošlo po osam. 

HRT je promijenio način glasovanja ove godine, a to se može vidjeti i u tome kako će ono biti odigrano večeras, u finalu. Naime, u finalnoj večeri glasaju i žiri i gledatelji putem telefonskih poziva i SMS poruka. Odnos ukupno dodijeljenih bodova žirija i publike bit će 50%:50%. U slučaju izjednačenog rezultata nakon glasanja ocjenjivačkih žirija i gledatelja putem telefonskih poziva i slanjem SMS poruka pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova gledatelja. 

Valja istaknuti i da bodove žirija dodjeljuju četiri domaća i četiri međunarodna. Domaći žiriji glasat će iz HRT-ovih centara Split, Zagreb, Rijeka i Osijek,  a međunarodni žiriji javit će se iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. 

VIDEO Martin Kosovec na Dori je izveo svoju novu pjesmu

 

Ključne riječi

Komentara 2

VO
Vorta13
19:32 25.02.2024.

Dakle, u žiriju su nam, između ostalih, ljudi iz država protiv kojih bi se pobjednička pjesma natjecala. Čija je to bila ideja? Već vidim da će publika odabrati jednu pjesmu, a žiri drugu i pobjednica će na kraju biti ona koju je žiri odabrao...

TU
TutoBruto
18:49 25.02.2024.

Zašto je problem ostaviti glasanje kakvo je? Da li bi struka mogla umjesto svojih glasova Tzv žirija imati ulogu u eliminaciji onih koji se mogu i ne mogu natjecati i nastupiti na Dori a onda kada nastupe da se glasovi isključivo i samo daju sa strane publike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije