Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. večernjakova ruža

Dojmovi poznatih s najprestižnije medijske nagrade: 'Baš, baš sam sretan'

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/15
25.03.2023.
u 08:49

Ruža se dodjeljuje u osam kategorija:  glazbenik godine, televizijska i radijska osoba godine, radijska i televizijska emisija godine, novo lice godine i glumačko ostvarenja godine, a od prošle godine tu je i nova kategorija, digitalna ruža godine te okuplja brojna poznata lica.

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana dodjela najprestižnije medijske nagrade Večernjakove ruže, a brojne poznate osobe prisustvovale su ovom događaju. Kroz dodjelu gledatelje i uzvanike vodile su dvije iskusne voditeljice Barbara Kolar i Daniela Trbović, a na pozornici su im se pridružili i naši duhoviti prezenteri od kojih su neki: voditelj Duško Ćurlić, glumice Jelena Perčin i Sandra Bagarić, influencer Sandi Pego, trenerica Maja Ćustić, chef Stjepan Vukadin, pjevačica Mia Negovetić, Domagoj Zovak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glumci Lucija Šerbedžija i Asim Ugljen, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak, majstor satire Borna Sor, chef Damir Tomljanović.

Ruža se dodjeljuje u osam kategorija:  glazbenik godine, televizijska i radijska osoba godine, radijska i televizijska emisija godine, novo lice godine i glumačko ostvarenja godine, a od prošle godine tu je i nova kategorija, digitalna ruža godine. 

Brojni poznati ovom su se događaju posebno radovali, a djelić atmosfere podijelili su i na svojim društvenim mrežama. Tako se javio voditelj Mario Lipovšek Battifiaca koji je osvojio ružu za radijsku osobu godine.

- Hvala vam.“Večernjakova ruža“ je doma. Ono baš, baš sam sretan -  poručio je na društvenim mrežama uz galeriju fotografija. 

Na jučerašnjoj dodjeli bio je i voditelj Tomislav Jelinčić koji je s kolegama iz RTL Danas bio nominiran u kategoriji TV emisije godine. Tomislav je na Instagramu objavio nekoliko fotografija atmosfere dodjele te čestitku uputio kolegama.

- Čestitke osvajači Večernjakove ruže, posebno RTL-ovoj Mojmiri Pastorčić, kao i kolegama s Nove TV i HRT-a. Živjeli! – napisao je te istaknuo važnost ove nagrade.

Među uzvanicima je bila i Snježana Schillinger koja je podijelila nekoliko fotografija s crvenog tepiha. 

Fotografiju sa crvenog tepiha objavila je i glumica Jelena Perčin koja je bila u ulozi prezenterice. Jelena sjedi an stepenicama u crnoj haljini. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @perjelka

Na društvenim mrežama se javila i Tena Sakar Vukić koja je bila nominirala u kategoriji Digitalna ruža godine. Svojim pratiteljima poručila je da se uz njih osjeća kao pobjednica.

- Nemojte biti razočarani jer nisam pobijedila. I nominacija je stvarno velika stvar. Ja sam presretna – rekla je te podijelila još nekoliko fotografija atmosfere.

Foto: Instagram screenshot

Atmosferu s dodjele pogledajte u našoj galeriji.

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
1/350

Podsjetimo, U kategoriji Radijska emisija godine nagradu je osvojila emisija Purgeraj Radija Sljeme. Novo lice godine jest HRT-ova reporterka Lucija Judnić koja se uglavnom bavi ozbiljnim temama, a krajem prošle godine gledatelji su zapazili njezine priloge u kojima se javljala s navijačkih punktova na kojima su navijači bodrili vatrene. Digitalnu ružu osvojila je bilingualna teen serija JoomBoosa 'Outsiders'. Inače, radi se o JoomBoosovoj teen seriji s više od 4,5 milijuna pregleda na YouTubeu, jedan od najgledanijih digitalnih sadržaja u regiji koji je ostvario i veliki uspjeh na globalnom tržištu. Za Radijsku osobu godine čitatelji Večernjeg lista odabrali su pak Marija Lipovšeka Battifiacu s Radio Istre. Ruža za TV emisiju godine pripala je pak ekipi Dnevniku Nove TV. U šestoj kategoriji, Ruži za Glumačko ostvarenje godine nagrada je pripala Goranu Markoviću, dok je nagrada za TV osobu godine pripala Mojmiri Pastorčić, voditeljici RTL Direkta.

U posljednjoj kategoriji nagradu za Glazbenika godine osvojio je Matija Cvek. No, nisu samo dobitnici upotpunili ovu spektakularnu večer, već su se tu našli i brojni glazbenici koji su svojim izvedbama dodatno obogatili program. Tako je samu dodjelu otvorio bend Prljavo kazalište i to premijernom izvedbom njihove najnovije pjesme 'Stare navike'. Nastupila je i Jelena Rozga, kao i Tony Cetinski te bend Bend Vili & DeBili. Tijekom večeri okupljene su iznenadili i pjevači Matija Cvek i Dino Jelusić i to izvedbom pjesme 'Kladim se na nas' i 'Sve još miriše na nju' kao hommage Massimu i Akiju Rahimovskom, glazbenicima koji su preminuli, a iza sebe ostavili neizbrisiv trag i zadužili glazbenu industriju u Hrvatskoj.

VIDEO Medijski spektakl godine: Večernjakovu ružu dobili su samo najbolji od najboljih!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije