Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Damira Gregoret: 'Novinarski žar ili imaš ili nemaš, bez obzira na to u kojoj formi radiš'

Foto: MAJA BOTA ZA RTL
1/14
05.02.2024.
u 07:00

Damira Gregoret nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine, a svojim je radom obilježila 2023. godine.

Izvrsnost, originalnost i kvaliteta jedni su od glavnih kriterija u odabiru nominiranih za Večernjakovu ružu, time se naš žiri vodio i u odabiru nominiranih u kategoriji za TV osobu godine. U odabranom je društvu televizijskih osoba koje su obilježile 2023. godinu i RTL-ovka Damira Gregoret.

Čestitke na nominaciji za Ružu u kategoriji TV osoba godine, laska li ova nominacija i je li već sama nominacija potvrda da svoj posao u Informativnom programu RTL-a i informativnoj emisiji RTL Danas obavljate odlično i profesionalno?

Hvala i na čestitkama i na nominaciji. Da, ugodno je to iznenađenje koje laska i daje vjetar u leđa, ali i potvrđuje sjajan rad cijele RTL-ove informativne redakcije. Ove ste epitete vi dali, ali trudim se ići tim smjerom.

Ružu ste osvojili prije pet godina i tada ste priznali da niste imali spreman govor jer vam se nije činilo realnim da ćete Ružu osvojiti, hoćete ove godine za svaki slučaj pripremiti govor i gdje čuvate osvojenu Ružu?

Možda je baš to što ga tada nisam imala stvorilo dobru, pobjedničku karmu. Osvojenu Ružu čuvam u dnevnom boravku tako da mi je uvijek na oku.

Godinu dana nakon što ste dobili Ružu za TV osobu vi i kolega Adrian De Vrgna postali ste novi voditeljski par RTL-a Danas, što vam je bio najveći izazov kada ste preuzeli ovaj zadatak i koliku ste odgovornost osjećali kada ste prvi put vodili tu emisiju?

Sada mi se to čini prilično daleko, ali odgovornost koju sam osjećala tada imam i sada, iz dana u dan, svaki put kada ulazim u studio. Razlika je samo što mi je iskustvo u međuvremenu dalo dozu opuštenosti pa sam sada u studiju gotovo kao u svom dnevnom boravku. Uz obveznu dobru, temeljitu pripremu, bez toga ne ide.

Gledajući vas u RTL-u Danas primjećujem kako i dalje već godinama imate isti novinarski žar i želju da vaši sugovornici, a najčešće su to političari, daju odgovore javnosti na goruće teme, tko vam je u prošloj godini bio zahtjevan sugovornik od kojeg je bilo teško dobiti odgovore?

Mislim da žar ili imaš ili nemaš i u kojoj god formi radiš i koliko god se s vremenom naučiš izbrusiti u razgovorima – naravno da me nerviraju sugovornici koji pričaju naučenu recitaciju bez obzira na postavljeno pitanje. No prošle mi je godine najizazovniji bio intervju u Mađarskoj sa šefom MOL-a Zsoltom Hernadijem, koji za hrvatske medije nije govorio gotovo cijelo desetljeće.

Možete li našim čitateljima i svojim gledateljima ukratko približiti svoj radni dan kada vodite RTL Danas?

Kolegij u 9.30, raspoređivanje događaja i tema, odabir tema za RTL Danas u 16.30, pisanje headlinesa, teasera za 19 sati, pripremanje za razgovor ako imamo gosta pa šminka i frizura, pisanje i pregled najava, onda dogovori s reporterima oko pitanja za live i začas – već je večer!

1/14

Ove godine očekuje nas velika izborna godina, od izbora za Europski parlament, parlamentarnih izbora do predsjedničkih izbora, kako se na RTL-u pripremate za ovu superizbornu godinu?

Još lani počeli smo s pripremama, imamo puno ideja i gledateljima želimo ponuditi nešto drukčiji, kreativniji način praćenja i kampanje i izbora. Znam da će biti ludo zahtjevno, ali se veselim. Uza sve to, ove godine RTL slavi 20. rođendan pa i za to imamo ambiciozne planove.

Aktivni ste u radu Akademije za politički razvoj, kakav je njezin koncept i zašto vam je važna?

Alumna sam već 9 godina i od tada sam prilično aktivna jer mi se koncept iznimno sviđa; pluralizam i sukobljavanje mišljenja isključivo argumentima. Udruga pruža mogućnost povezivanja i rasprave među ljudima koji na iste stvari, događaje, politike gledaju drukčije. Svaka generacija za sebe kaže da je najbolja, pa tako i ja za svoju 2015., ali zapravo je svaka – jedinstvena. I to je najveća kvaliteta.

Kako se vi i Adrian De Vrgna slažete, jeste li i kritičar jedno drugome?

Bez otvorene kritike, nema ni pravog odnosa, tako je i među nama. Od pokuda do pohvala, ne štedimo se. Dan je predug za odnos u rukavicama, a sigurna sam da tako i oboje napredujemo.

Koja vam je emisija RTL-a Danas prošle godine donijela najviše stresa, a koja najviše smijeha?

Možda zato što mi je još friško, ali sjajna je atmosfera, uz baš puno smijeha bila na božićnom izdanju RTL-a Danas. Kad smo već morali raditi, napravili smo sve da nam s TV obitelji bude gotovo kao s pravom. Najstresnija uvjerljivo ljetos, u srpnju, kada su poslijepodnevnoj oluji u Zagrebu život izgubile dvije osobe.

GALERIJA Ovo su kandidati četvrte sezone showa 'Brak na prvu'

1/12

A kod kuće, kakvi su kritičari vaš suprug i kći, koliko se uopće o politici i poslu razgovara pod vašim krovom s obzirom na to da i vaš suprug dolazi iz iste branše?

Vjerojatno po nekim standardima – previše, ali ovo je posao koji se zaista tiče života svih nas, političke odluke direktno utječu na svakodnevicu tako da mislim da je važno i o tome razgovarati pa time i razvijati kod kćeri kritičko mišljenje. Naravno, uz mjeru, trudim se da je ne opteretim previše jer – jedno je djetinjstvo.

Dolazite li 22. ožujka na dodjelu Večernjakove ruže na kojoj slavimo 30. rođendan Večernjakove ruže?

Dolazim i baš se veselim.

VIDEO Severina komentirala molitelje u njenom rodnom gradu

Ključne riječi

Komentara 1

TS
tsurusaki
10:20 05.02.2024.

Splitsko dite, nasa cura, navija za Hajduka... ako dobije Ruzu, zasluzeno. Mada mislim da bi Mojmira mogla opet ponovit... Moolim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije