Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon smrti

Balašević je obitelji ostavio oproštajno pismo s uputama: 'Strašno me je to nerviralo'

Đorđe i Olivera Balašević
Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL
1/10
05.12.2021.
u 15:31

- Đole je na život gledao s puno humora. U jednoj rečenici te rasplače u drugoj te nasmije do suza. On je onog tamo studenog napisao nama jedno pismo, mejl. Svima nama. Bez obzira na to što smo se viđali svakog dana, družili, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba ostati zapisano - ispričala je je kći Beba

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je u veljači u 68. godini života, a njegova smrt rastužila je fanove širom regije. Obitelj neprežaljenog pjevača otkrila je da im je on prije smrti ostavio oproštajno pismo i to tri mjeseca prije nego što je preminuo, te što im je u njemu poručio.

Olivera, Beba i Aleksa Balašević gostovali su emisiji "TV lica kao sav normalan svet" i ispričali da im je Đorđe poslao mail u studenom prošle godine i tako se oprostio od njih.

- Đole je na život gledao s puno humora. U jednoj rečenici te rasplače u drugoj te nasmije do suza. On je onog tamo studenog napisao nama jedno pismo, mejl. Svima nama. Bez obzira na to što smo se viđali svakog dana, družili, čuli telefonom. Mislim da je imao pretpostavku da je ovo nešto što treba ostati zapisano - ispričala je je kći Beba.

- Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto što mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to čitati'. 'Ne, ne neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je. To nije bio popis zahtjeva, jer on nije bio čovjek koji je zahtijevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pjesma 'Ako'. To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najljepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas - rekla je Đolina kći. 

Ipak, otkrila je što je Đole napisao u pismu.

U nastavku je opisala kako se jako uznemirila kad je saznala za to pismo i isprva ga nije željela čitati.

- U tom pismu je on, između svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao i kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onom što će nas dočekati kada izmile miševi iz boce, kada počnu badavani mudrovati. I na ovo što se događa ovih dana, jedan plotun bljuvotina na obitelj. I na to nas je pripremio. Rekli smo da nećemo citirati ni jednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Kako da se odnosimo prema njegovom djelu, prema onom što će ljudi od nas tražiti. Mi samo provodimo ono što je želio čovjek koji je nama ispunio sve želje dok je bio tu. Mi sad njemu ispunjavamo želju- rekla je Beba. 

VIDEO: Alec Baldwin u prvom intervjuu nakon ubojstva snimateljice na setu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije