Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nominacija za glazbenika godine

Aljoša Šerić: Supruga Antonia dobrim je dijelom zaslužna za procvat Pavela

13.03.2014., Zagreb - Aljosa Seric i Antonija Matkovic iz grupe Pavel.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
05.02.2015.
u 20:00

Sjećam se dodjela Ruže dok sam bio klinac, dakle nagrada ima dugu tradiciju. Neko vrijeme Ruže nije bilo i drago mi je da je obnovljena. Lijepa je i konkurencija u kojoj jesmo, Urban & 4, Hladno pivo, Vatra i Psihomodo Pop. To su apsolutne rock snage Hrvatske i većinom sve moji prijatelji.

Pavel je u 2014. zacementirao svoje mjesto pod suncem na domaćoj glazbenoj sceni. O nominaciji za Večernjakovu ružu govori šef Pavela Aljoša Šerić.

1. Kakav je osjećaj biti nominiran za nagradu Večernjakova ruža?

Lijep! Sjećam se dodjela Ruže dok sam bio klinac, dakle nagrada ima dugu tradiciju. Neko vrijeme Ruže nije bilo i drago mi je da je obnovljena. Lijepa je i konkurencija u kojoj jesmo, Urban & 4, Hladno pivo, Vatra i Psihomodo Pop. To su apsolutne rock snage Hrvatske i većinom sve moji prijatelji.

2. Koliko je uspješna godina iza vas pokazuje i priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, "Čuvaj me", kao i Porin za najbolji aranžman za istu skladbu te nagrada Splitskog festivala za najbolje stihove za pjesmu "Autentično osrednji". Je li vam 2014. jedna od najboljih godina dosad?

Bila je divna i poslovno i privatno, ponovila se! U najljepšem sjećanju ostat će mi zbog osvajanja Porina, koncerta u Tvornici kulture gdje nas je slušalo 1200 ljudi, a nisam očekivao da će ih se skupiti toliko. Bilo je to iznenađenje i zbog toga sam posebno sretan. S privatne strane, ušao sam u brak, okrunio jednu lijepu vezu i nadogradio je.

3. Ulaskom vaše supruge, pjevačice Antonije Matković Šerić u sastav, Pavel kao da je procvjetao! Smatrate li "žensku ruku" zaslužnom za uspjeh koji vas prati od lani?

Pavelu je lanjski "I mi smo došli na red" prvi album koji smo snimili s Antonijom, a ukupno treći, ali i albumi prije aktualnog polučili su dobar rezultat. Ulaskom Antonije promijenile su se doista neke stvari i dobrim dijelom ona jest zaslužna za uspješnost.

4. Ivan Dečak, s Vatrom također nominiran za Ružu, vjenčani vam je kum i dobri ste prijatelji. Vlada li među vama zdrava konkurencija?

Pavel nije rock bend te sviramo donekle drukčijoj publici i zbog toga ne vidim da smo jedan drugome konkurencija, za razliku od doba Ramireza kada smo u nekim trenucima bili kompetitivno raspoloženi.

5. Dečaku ste desna ruka u HTV-ovu pjevačkom showu "The Voice" kao član njegova mentorskog tima. U čemu je gušt biti dio tog projekta?

U tome što su Ivanovi kandidati izvrsni pjevači, a i u tome što naglasak nije na sprdnji kao u sličnim talent showovima, nego je apsolutni naglasak na ljudima koji znaju pjevati. Na nama je da im omogućimo da svoje znanje i umijeće pokažu kroz pjesme koje im najbolje odgovaraju, da ih upozorimo na eventualne loše stvari i da ih potaknemo da ono što rade dobro rade još bolje.

Komentara 2

OB
ObrenM
08:39 06.02.2015.

Pavel prekrasni skroman bracni par sa asorimanom uradaka za svakog.Zelim im sve dobro u osobnom zivotu i daljne uspjehe u muziciranju.

OB
ObrenM
08:39 06.02.2015.

Pavel prekrasni skroman bracni par sa asorimanom uradaka za svakog.Zelim im sve dobro u osobnom zivotu i daljne uspjehe u muziciranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije