Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova RUŽA

Karmela Vukov Colić: Radio je moja prva i doživotna ljubav, a dikciju sam učila s plutenim čepom u zubima

20.11.2012., Zagreb -  Televizijska voditeljica Karmela Vukov Colic.
Foto: Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
23.02.2015.
u 19:30

Nominacija u kategoriji radijska osoba godine

Njezin topli glas u radijskom eteru čest je razlog da se slušateljima i najtmurniji dan pretvori u oazu optimizma. Ne čudi da je svojom pozitivnom energijom Karmela Vukov Colić nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine.

1. Je li vas iznenadila nominacija za Večernjakovu ružu i kako ste doznali da ste nominirani?

Kao ponosna vlasnica jedne Večernjakove radijske ruže, one iz 1997., novoj se nekako nisam nadala. Vijest mi je obznanio jedan od mojih radijskih urednika, Robert Krupa, a odmah potom i kolega Davor Meštrović. Baš su me razveselili!

2. Što vas najviše veseli u radijskom poslu, koje su njegove čari?

Radio je moja prva ljubav. Još kao srednjoškolka preskakala sam grede na tavanskom prostoru SKUC-a gdje je tada bio smješten Omladinski radio 101. Dikciju sam, kao i cijeli radijski "podmladak", vježbala s plutenim čepom među zubima, diveći se britkosti Željke Ogreste, elokventnosti Zrinke Vrabec ili Ljudevita Grgurića. Nije trebalo puno – radio i ja obećali smo si jedno drugo za cijeli život. Poslije sam radila na raznim stanicama – Radio Zaprešiću, RVG-u, Obiteljskom radiju... I evo me, doma, na Drugom programu HR-a. I, pogledate li malo bolje, pa ni televizija nije baš puno dalje od radija sa slikom.

3. Ponedjeljkom na Drugom programu Hrvatskog radija vodite "Dobro jutro uz Drugi".

Na Drugom otvaram radni tjedan jutarnjom smjenom ponedjeljkom od 6 do 10 sati, a privodim ga kraju nedjeljom popodne u Glazbenom megahertzu. Ponedjeljkom ljude budimo žuboreći i veseleći se, s aktualnim informacijama, raznim zanimljivostima i, prije svega, uz puno sjajne glazbe.

Nedjeljom popodne ugošćujemo poznate pjevače koji, uz čašicu razgovora, nerijetko naše slušatelje počaste sjajnim, rijetko doživljenim radijskim "koncertima", dakle, svirkom uživo. To su vesele emisije, pune smijeha i dobre zabave – kako to već bude kada se prijatelji sastanu.

4. Odakle crpite energiju kojom prštite i u jutarnjim radijskim i u TV emisijama?

Jednostavno sam takva! Vesela i glasna za poludjeti, od jutra do mraka.

5. Razmišljate li o promjeni radnog termina, poželite li raditi neku popodnevnu smjenu i imati jutra samo za sebe?

Nema termina u kojem nisam radila. Ustajala sam se u četiri ujutro, lijegala u četiri ujutro... Ponekad u istom danu. Ovim ranim ustajanjem nisam nezadovoljna, ostaje mi tako još puno sati da budem mama, kuharica, prijateljica, učiteljica, putnica...

6. Putovanja su vam velika strast, imate li neko novo uskoro u planu?

Stalno planiram putovanja! Baš sam se vratila iz Amerike, a sin Noa i ja već smišljamo u proljeće posjetiti Njemačku. Obišli bismo bavarske kraljevske dvorce, ali i "kraljevstva kockica" – Legoland i Playmobile-park.

7. U čijoj ćete pratnji 20. ožujka doći na dodjelu Ruže u HNK? 

To je već riješena stvar! Dogovorila sam izlazak s kolegicom Jelenom Pajić, sjajnom mladom voditeljicom kojoj ovo zasigurno nije posljednja nominacija za Ružu.

>>Glasujte u anketi: Tko je zaslužio Večernjakovu ružu 2014.?

>>'Na Večernjakovu ružu dolazim sa srodnom dušom i suputnikom Alenom'

Komentara 1

Avatar Mihovil101
Mihovil101
23:54 23.02.2015.

SAD kada bi mi Karmela pojasnila taj čudotvorni sistem učenja dikcije..? :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije