Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Venecija u Zagrebu

Selekcija filmova iz Mostre predstavljena u Kinu Europi

Foto: Jakov Novak
1/2
27.03.2014.
u 17:55

Program, koji se održava u Kino Europi od 27. do 30 ožujka, zagrebačkoj će publici predstaviti izbor od sedam talijanskih filmova, tri dugometražna i četiri dokumentarca, koji su prošle godine bili prikazani na Mostri

Film 'Ruke nad gradom' proslavljenog talijanskog redatelja Francesca Rosija otvorit će večeras program projekta "Venecija u Zagrebu" nastalog u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu, Zagreb film festivala i Venecijanskog festivala filma.

Program, koji se održava u Kino Europi od 27. do 30 ožujka, zagrebačkoj će publici predstaviti izbor od sedam talijanskih filmova, tri dugometražna i četiri dokumentarca, koji su prošle godine bili prikazani na Mostri.

- Uloga filmskog festivala ne završava kada je on gotov, već festival mora kontinuirano pomagati filmu u njegovu etabliraju. Zato nam je drago da Mostra u suradnji s ZFF-om prvi puta može na ovaj način hrvatskoj publici predstaviti talijansku kinematografiju, izjavio je organizacijski direktor Mostre Luigi Cuciniello na predstavljanju programa.

Posjetitelji će tako moći, osim Rosijevih Ruku nad gradom, pogledati i Prvi snijeg Andree Segrea, Neustrašive Giannija Amelia, te dokumentarce Bertolucci o Bertolucciju, Proročanstvo. Pasolinijeva Afrika, Nismo bili samo...kradljivci bicikala. Neorealizam i Sacro Gra, prvi dokumentarac koji je osvojio Zlatnog lava za najbolji film prošle godine.

>> 'Zabrinjava me redukcija proračuna za film i istodobna povišica za HNK u Zagrebu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije