Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očuvanje prirode

U Lošinju osnovana Udruga za zaštitu noćnog neba - Naše nebo

Planck, nebo
ESA
11.10.2010.
u 14:10

U planu je suradnja s udrugama Tamno nebo Slovenije i Cielobuio iz Italije, ediciranje građana o problemu svjetlosnog zagađenja, zagovaranje uvođenja zakona o javnoj rasvjeti.

U Pastoralnom centru sv. Leopolda Mandića u Artatorama u Malom Lošinju 8. listopada održana je u organizaciji Hrvatskog astronomskog saveza osnivačka skupština Udruge za zaštitu noćnog neba - Naše nebo.

Udrugu, čije je sjedište u Malom Lošinju, osnovali su predstavnici astronomskih društava iz Malog Lošinja, Zadra, Korčule, Koprivnice i Korenice. Predsjednik Udruge naše nebo je Korado Korlević, a dopredsjednik Boris Štromar. Cilj je Udruge za zaštitu noćnog neba - Naše nebo očuvati prirodno noćno nebo i krajobraz prirode, okoliša i bioraznolikosti te promicati prihvatljivo gospodarenje prirodnim resursima primjenom odrednica održivog razvoja i energetske učinkovitosti.

U planu je suradnja s udrugama Tamno nebo Slovenije i Cielobuio iz Italije, ediciranje građana o problemu svjetlosnog zagađenja, zagovaranje uvođenja zakona o javnoj rasvjeti.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:19 11.10.2010.

Lijepo. ;o)

B6
Booyaka 619
14:29 11.10.2010.

Mogu li ja osnovati udrugu \'Umjerenih šetača prepucija\' i za to biti financiran iz proračuna? Skinuo bih ja sve te udruge s proračuna pa neka se druže u slobodno vrijeme kako i gdje hoće, samo ne iz proračuna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije