Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.09.2018. u 08:45

Ako je postojala šansa da se SDP konsolidira, zadnjim je obratom potpuno nestala

Davor Bernardić ostaje na čelu SDP-a. Nema namjeru dati ostavku, borit će se za fotelju do zadnjeg daha. I to je realnost koja nikoga ne bi trebala previše čuditi.

Od svojih političkih početaka Bernardić je pokazao nevjerojatan dar za preživljavanje i, štoviše, karijerni napredak. Uvijek mu je to nekako išlo a da nije imao rezultate u radu. Uostalom, tako je postao i šef SDP-a kao zagrebački političar od kojeg deset godina, koliko je bio na sceni, javnost nije upamtila ništa spektakularno.

Ali mnogo je od Bernardićeve borbe za vlastitu fotelju zanimljivija borba za pozicije onih koji sami nisu imali hrabrosti ponuditi se članstvu za šefa stranke pa su projekt Bernardić i osmislili i potom tom istom Bernardiću, kada su shvatili da više ne ide, okrenuli leđa. Svjesni da s Bernardićem nema budućnosti, preko vikenda su ga krenuli nagovarati na ostavku.

Ideja je bila “sjajna” – Bernardić će otići dobrovoljno, dat ćemo mu mjesto na listi za Europski parlament, Komadina će postati v. d. šefa, a mi imamo barem godinu dana da osmislimo novi projekt. No, kada su shvatili da je jedini scenarij u kojem će Bernardić odstupiti s mjesta šefa stranke onaj u kojem i sami moraju u što skorijem roku na unutarstranačke izbore za Predsjedništvo i Glavni odbor, brzo su reterirali i ponovno zbili redove.

– Izdaja kolege ne dolazi u obzir. Bernardića nitko nije lomio, bilo je poprilično spinova zadnjih dana – objašnjavao je novinarima prije sjednice Kluba i vodstva SDP-a potpredsjednik te stranke Zlatko Komadina koji je samo dan prije pjevao potpuno drugu pjesmu. I koji je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija u subotu kazao kako neki u vodstvu jesu za to da Bernardić podnese ostavku, kako bi Bernardić trebao dobro razmisliti i donijeti optimalnu odluku što dalje i da je on spreman biti v. d. šefa stranke.

Ako je ikada i postojala šansa da se SDP konsolidira, a to se moglo postići jedino da su dvije zaraćene strane potpisale primirje, zadnjim je obratom potpuno nestala. Izabrao se raskol. Ali koga briga, reći će u SDP-u, pa mi smo ionako raskoljeni.

>> Pogledajte što je Predrag Matić rekao nakon sastanka užeg dijela Predsjedništva SDP-a

Komentara 7

Avatar Observer
Observer
09:49 19.09.2018.

Rasulo i raspad, to je ipak najpametnije rjesenje !

Avatar southman
southman
11:06 19.09.2018.

R.I.P.

PR
prajdali100
16:32 19.09.2018.

Bero legendo, samo naprijed,na kraju tunela vidi se crveno svijetlo.Kad izađeš pazi da ne naleti kakav FAP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije