Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mungi Ngomane

Unuka glasovitog Desmonda Tutua: JAR i danas nastoji prevladati posljedice aparthejda

20.08.2021.
u 22:35

U knjizi ‘Ubuntu za svaki dan’ Mungi Ngomane južnoafričku životnu filozofiju svela je na 14 lekcija

Ključne riječi

Komentara 5

ST
Startrack
00:09 21.08.2021.

Eno Juzne Afrike u kamenom dobu. Nemaju struju vecinom dana a kanalizacije im pucaju na sve strane. A dok su im bjelci vladali bila je jedna od najbogatijih zemalja svijeta.

MP
marinko.przolica
07:54 21.08.2021.

JAR se pretvara u uobičajenu propalu Afričku državu (kriminal i korupcija). Bijelci ne sudjeluju u vlasti niti u državnim poslovima. Ili su se iselili ili silom prilika jer su izbačeni iz javnog se počeli baviti privatnim poslom. Crnci se oslanjaju na državu, a bijelci na privatni biznis. Rezultat je da je razlika u bogatstvu crnaca i bijelaca veća danas nego za vrijeme aparthejda. Nedavno su bili veliki neredi... Strpalo im predsjednika u zatvor zbog korupcije. Crnci uz krađu spalili što se spalit dalo-skupa s policijom. Bijelci oružjem očuvali svoje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije