Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.10.2018. u 08:28

Da je u bilo kojoj drugoj zemlji raskomadan novinar, Tomahawk rakete već bi letjele

Doista izgleda da je Khashoggi mrtav i to je jako tužno. Ako se saudijski čelnici povežu s njegovim nestankom, posljedice će morati biti vrlo ozbiljne.

To je vrlo, vrlo loša stvar, ali ćemo vidjeti što će biti, riječi su predsjednika najveće sile, Donalda Trumpa, tako dajući do znanja kako Saudijska Arabija nikada neće biti kažnjena za gnjusni čin koji je počinila zvjerski ubivši saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Netom prije toga Trump je kazao kako vjeruje saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu kada kaže kako nema ništa s nestankom i ubojstvom novinara Khashoggija. Iako je prvo najavio da će Saudijska Arabija biti oštro kažnjena ako je odgovorna za ubojstvo novinara, Trump se ubrzo počeo izvlačiti.

– Radio sam jako puno kako bih osigurao narudžbu za vojsku – kazao je Trump podsjetivši ih na dogovor o kupnji oružja koji se ne bi ispunio u slučaju sankcija Saudijskoj Arabiji. Također je izrazio uvjerenje da bi umjesto SAD-u, saudijski novac za oružje otišao Kini ili Rusiji. Zanimljivo je da Donald Trump vjeruje Bin Salmanu čija je zemlja među prvima na listi po kršenju ljudskih prava te je odgovorna za najveću humanitarnu katastrofu u Jemenu, a ne vjeruje Iranu kada kaže da ne proizvodi nuklearnu bombu. Da je bilo koja druga zemlja učinila takav gnjusan čin u stranoj zemlji, raskomadala novinara, danas bi krstareće rakete Tomahawk i bombarderi B-52, zasuli tu zemlju i sravnali je sa zemljom.

Evidentno je da Trump i još neke zapadne zemlje neće nikada kazniti Saudijsku Arabiju jer tu je riječ o velikom novcu, ni manje ni više nego oko 380 milijardi dolara, koji se vrti oko preprodaje naoružanja. Nekoliko dana nakon što je otkrivena afera Khashoggi, Trump je sam rekao kako neće nametnuti sankcije i kazniti Saudijsku Arabiju jer bi u tom slučaju Amerika bila na gubitku i izgubila bi veliki novac. Za jednu zemlju, koja je simbol demokracije i slobode, danas je materijalni interes ispred ljudskih prava i života. Ako do sada Amerika i saveznici nisu kaznili Saudijsku Arabiju zbog desetaka tisuća mrtvih i na desetke milijuna gladnih i izgnanih u Jemenu, zašto bi to sada učinili zbog jednog čovjeka, novinara Jamala Khashoggija!

Komentara 8

Avatar navijač
navijač
09:38 20.10.2018.

Kada je i kojem političaru na svijetu u čitavoj povijesti bio nečiji život ispred političkih interesa? Miliuni ljudi svih "boja" su se međusobno ubijali zbog političara prije a i još će. Glup članak.

DO
domxerex
13:26 20.10.2018.

Ma nije moguće da ste tek sada shvatili da su Trampu novci draži od svega. ZAr se to ne vidi i svega njegovog priloženog ponašanja. Sve žene koje je "imao" kupio je. I "šutnju" tobože napastovanjih prostituki je kupio novcem. On sve kupuje novcem jer zna da se sve i može kupiti novcem samo trebaš ponuditi dovoljno. Jeste nemoralno ali nije protuzakonito. Ako ste nesretni zato vi izvolite slobodno patite u tišini. Usput budi rečeno ovaj ipak pravi manje sranja od svog prethodnika koji je u ime demokracija podupirao najnasilniji i najgluplji teroristički pokret.

IL
ilijan
15:06 20.10.2018.

Amerika i Rusija su napravili sranje u tim zemljama Irak, Sirija, Libija, Egipat. Sad se to negatovno odražava na Europskom kontinentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije