Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna ispovijest

'Tata je mokrio po meni, bio je gol i dirao me'

zlostavljanje, pedofilija, nasilje
Ilustracija
23.03.2013.
u 20:00

Plakala sam cijelu noć kada mi je kći to rekla. Ujutro sam ga prijavila, kaže žena

– Tata, pa što to radiš mojoj seki? Sve ću reći policiji! – ukopan na vratima povikao je četverogodišnji dječak kada je, kako je kasnije rekao majci, zatekao oca i sestru blizanku gole na krevetu. Otac (50) ležao je nad malenom.

Te jeseni mokrila u krevet

Nesvjestan stravičnosti te scene, sin je to tek mjesecima kasnije, gledajući u svom krevetu crtić prije spavanja, priznao majci. Otkrit će joj da je otac i njega dirao. Horor-priča iz Slavonije počela je kada su mališani imali tri godine.

– Preplakala sam cijelu tu noć, sjedila sam u kuhinji i čekala da svane kako bih ga otišla prijaviti – prisjeća se 41-godišnja majka toga dana u listopadu 2010.

Otac monstrum osuđen je na 12 godina zatvora zbog spolne radnje izjednačene sa spolnim odnošajem. Presudu je u studenom izrekao Županijski sud u Osijeku, a još nije pravomoćna. Kći joj je te jeseni mokrila u krevet. Kupila joj je stoga pelene, a kada ju je presvlačila, primijetila je nešto neobično.

– Počela je opisivati kako ju je dirao, pa čak i da joj je mokrio po glavi. Navodno mu je i sama na to rekla da nije normalan – govori žena teškim glasom, zastajkujući i na rubu suza. Tresla se dok ju je slušala. “Ubacio” se odjednom i sin koji još nije bio zaspao pa je sve čuo.

– I meni je to radio – rekao je. Žena je mislila da izmišlja jer je čuo sestru.

– Mama, ti si fuj jer mi ne vjeruješ – naljutio se na majku. Bila je u šoku. S nevjenčanim je suprugom živjela oko godinu dana, 2006. rodili su im se blizanci. Kada su se razišli, otac je nastavio posjećivati djecu. Seksualna zlostavljanja zbivala su se kada ih je odvodio k sebi u posjete. Prvi alarm za uzbunu oglasio se kad su još živjeli zajedno. Uhvatila je partnera kako promatra njezine dvije kćeri iz prvog braka dok se tuširaju. Imale su tada 13 i 14 godina.

– Popeo se na ljestve i virio kroz prozor kupaonice. Kada sam ga uhvatila, pocrvenio je i uvjeravao me da je popravljao neku ploču. Odlučili smo se odseliti – kaže nam.

Branio se napadom

Zbog djece nije imala srca potpuno prekidati kontakte s njim. Bila je na oprezu, pratila je njegovo ponašanje prema djeci, no nije odmah zvala policiju jer se plašila da nema argumenata. Svaku put kada bi ga za bilo što prozvala, vikao bi, prijetio da će joj iščupati grkljan, optuživao je da izmišlja. Kada su mališani jednom rekli da je “tata bio gol”, mislila je da je možda nemarno zaboravio zatvoriti kupaonicu kad se presvlačio. No pobjesnila je kada je u džepovima njegova ogrtača pronašla dvoje gaćice svoje kćeri tinejdžerice.

Nakon razgovora sa psihologinjom u srpnju 2010. odlučila je obavijestiti Centar za socijalnu skrb o “čudnom ponašanju”. Jezivi detalji tek će nakon toga početi isplivavati na površinu... Ocu se prvo sudilo na Općinskom sudu u Osijeku za bludne radnje. Nakon prve rasprave sin je progovorio. Slučaj je prebačen na višu razinu, na Županijski sud u Osijeku jer se ispostavilo da je riječ o težem kaznenom djelu.

– Nije me sramota govoriti, njega treba biti sram! Nikada neću moći prihvatiti da je mogao nasrnuti na svoju trogodišnju djecu – pokriva majka lice rukama. Nije alkoholičar, a bio je poduzetnik, na prvi pogled pristojan i uzoran građanin.

>> Roditelji nisu znali: sestricu seksualno zlostavljao dvije godine

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vincent987
14:36 24.03.2013.

hrabra žena-jer je prijavila ovu gnjusobu ! neka njoj i djeci Bog da snage za daljnju borbu i sve što ih čeka nakon ovoga u životu :/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije