Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.03.2016. u 08:10

Ovakvim fintama sam general ništa ne gubi, štoviše, nastojanjem da mu se umile politički udvarači mu samo povećavaju „težinu

Da ipak nismo do kraja podijeljeno društvo, kao što neki sugeriraju, svjedoči primjer generala Gotovine, neupitne pozitivne "institucije“, s kojom svi, od SDP-a preko Mosta do HDZ-a, nastoje istaknuti bliskost i oduvijek dobre odnose. 

Tko ga je onda proganjao, uhodio mu obitelj, godinama ga orkestrirano ocrnjivao u medijima prikazujući ga kao sitnog kriminalca i krupnog zločinca? Izgleda nitko. Danas svi kažu da su mu uvijek bili prijatelji i radili sve da mu pomognu kad je bilo najteže.

Štoviše, upiru prstom u druge, sugeriraju i insinuiraju da su mu upravo ti drugi radili o glavi. Najnovije nadmetanje Karamarko – Orepić oko toga tko je bolji s Gotovinom, i tko je više puta večerao s njim, svjedoči o kultnom statusu koji general s pravom ima u hrvatskoj javnosti. Kao što se svetom Anti moli za izgubljene stvari, tako se od Ante Gotovine očekuje da čudotovorno vrati poljuljani ugled u narodu. 

Namjeravaš nekoga politički diskreditirati? Sugeriraj kako znaš i umiješ da je radio nešto protiv Gotovine. Želi li se taj poslije oprati? Neka objavi sliku kako pije kavu s omiljenim generalom. Čini se da bi generalu Gotovini, ako se želi obraniti od nasrtljivaca, najbolje bilo proglasiti plenarnu indulgenciju, potpuni i opći oprost grijeha svima koji su gradili političke karijere progoneći ga, a s druge strane objaviti javno da to što je s nekim večerao ili popio kavu ne znači da ga je politički posvetio.

Ovakvim fintama sam general ništa ne gubi, štoviše, nastojanjem da mu se umile politički udvarači mu samo povećavaju „težinu“, a pokazuju vlastitu besadržajnost. Nadajmo se da će se prebrojavanjem prošlotjednih večera trakavica završiti, jer, kako je krenulo, nedostaje još samo slika na kojoj Carla del Ponte pije kavu s generalom Gotovinom, uz komentar – “Uvijek sam ga podržavala”.•

>> 'Ante i ja našli smo se kako bismo se prisjetili naših suboraca i istine koja je neupitna'

Komentara 17

Avatar mariosweden
mariosweden
09:07 22.03.2016.

Dok je kod oslobadjajucih presuda generalima osamdaset posto hrvata pustalo suze radosnice,Milanovicev je prvi komentar :ne zaboravite da je oslobadjajuca presuda samo 3:2 u korist generala.

BA
bakulušić
18:41 22.03.2016.

Osvojio ih je rečenicom: "Zaboravimo prošlost...!" To im je najmilije čuti. A papa Franjo je nadopunio: "Tko sam ja da sudim?" A progonili su ga valjda Kutle, Gucić, Rojs, Crnoja a i Hasanbegović je sumnjiv.

MA
MarioG
09:32 25.03.2016.

Sjetite se samo nekih primjera harangi za lik i djelo A.Gotovine. Npr. kad bi u nekom selu osvanuo jumbo plakat podrške ili kad bi na sjednici gradskog poglavarstva grada Zadra osvanula njegova slika..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije