Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJANA GREGORIĆ:

'Sve Ruže dobila sam kad sam igrala divne uloge'

bojana gregorić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
03.12.2013.
u 22:00

Prije 15 godina, kada je dobila prvu “Ružu”, s Bojanom su u konkurenciji bile Ena Begović, Alma Prica i Anja Šovagović Despot

Iza sebe imam šest predstava, ali bila sam u vrlo jakoj konkurenciji, među jakim glumačkim imenima poput Ene Begović, Alme Price i Anje Šovagović Despot pa mi je zbog toga i ova Ruža iznimno važna. Svaka nagrada mnogo znači, osobito kad dolazi od publike. Moram zahvaliti i svojim kolegama jer sam zahvaljujući njihovoj pomoći i suradnji dobila ovu nagradu – izjavila je glumica Bojana Gregorić Vejzović prije točno 15 godina, kada joj je dodijeljena prva od četiri Večernjakove ruže.

Domaćinska atmosfera

Nakon kraće stanke ponovno uz pomoć stručnog žirija i naših čitatelja biramo najbolja TV, glumačka i glazbena lica. U tom povodu glumica Bojana Gregorić Vejzović prisjetila se nekih dodjela i nije mogla izdvojiti koja joj je Ruža posebno prirasla srcu jer su joj, kaže, sve bile važne.

– Imam četiri Večernjakove ruže, lijep je osjećaj dobiti takvu nagradu jer je publika ta koja je odlučivala. Sve su mi drage jer su sve došle u trenutku kada sam igrala neke divne uloge. Sjećam se da sam prvu ružu dobila u trenutku kada sam igrala Pavle u “Sutonu” na Dubrovačkom festivalu 1998. godine, pa za ulogu Stanke u “Tajni krvavog mosta” kada sam surađivala s Histrionima 1999. godine, 2000. isto, pa za “Blue room” 2003. godine – priča glumica.

Svaku dodjelu pamti po dobrom druženju iako joj se bilo teško prisjetiti tko joj je Ruže uručio jer kako kaže uzbuđenje je veliko pa se,govoreći kroz smijeh,ponekad ne sjeća niti što je rekla u zahvali.

– Sjećam se dodjele u kazalištu Kerempuh, bila je jako domaćinska atmosfera, i dodjele koja je 2003. bila u Tvornici, mislim, kada je to već poprimalo službeno svečani izgled, ali uvijek smo se dobro zabavljali – prisjetila se.

Krajem 90-ih, kada je bila tek na početku karijere, u utrci za Ružu bila je s tada već velikim glumačkim imenima. Osim izvrsnim glumačkim ostvarenjem, Bojana je publiku zasigurno kupila i svojim šarmom i simpatičnošću, ali i privatnim životom u kojem nikada nije bilo ružnih tračeva.

Umjetnost se ne ocjenjuje

– Konkurencija je uvijek bila jaka jer imamo fantastičnih glumica napretek, ali ponekad je i određeni projekt presudan jer privuče više gledatelja, što ne umanjuje uspjeh svih nominiranih. Rekla bih da je važnije dobro se zabaviti na takvim svečanostima, umjetnost nije sport pa da je možemo ocjenjivati. Ukusi su različiti, danas sam ja, sutra netko drugi, uvijek sam s dozom humora gledala na sve to – govori Bojana koju trenutno gledamo u glazbenoj seriji Nove TV “Stella”.

Komentara 2

JI
jo i (66)
15:42 04.12.2013.

.... njezinu najbolju ulogu smo vidjeli netako davno u : .... '' predstavi '' PROTIV

VN
vnov
17:37 04.12.2013.

nola od glumice u svako pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije