Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.03.2020. u 08:12

Škorin pokret osnovan je u strogoj tajnosti, uz mrke zaštitare, kao da je riječ o osnivanju neke lože.

Miroslav Škoro konačno je ostvario ono što je obećao u izbornoj noći, u kojoj mu je za dlaku izmakao ulazak u drugi krug predsjedničke utrke – osnovao je svoj Domovinski pokret.

No njegovo osnivanje ni izdaleka nije nalikovalo na narodna okupljanja kakva smo viđali pri osnivanju pokreta u ne tako davnoj prošlosti.

Škorin pokret osnovan je u strogoj tajnosti. Javnost nije bila obaviještena o tome kada će se i gdje skup održati, a ulaz novinarima koji su željeli popratiti barem početak osnivačke skupštine zapriječili su mrki zaštitari u crnom.

Zagreb: Osnivačka skupština stranke Miroslava Škore - Domovinski pokret
1/13

Prema konspirativnoj atmosferi u kojoj se odvijala osnivačka skupština, čovjek bi prije pomislio da je riječ o osnivanju neke lože, nego pokreta.

Ovakvu zatvorenost Škoro objašnjava kao procjenu da bi novinarima na njegovoj skupštini bilo dosadno, no prije će biti da smo svjedočili nečemu što se već godinama “nosi” među europskim populistima, koji se javnosti obraćaju isključivo u kontroliranim uvjetima, putem društvenih mreža.

Ovakvu medijsku strategiju već smo imali prilike vidjeti kod Mislava Kolakušića, bivšeg suca koji je izbjegavajući medije uspio dogurati do Europskog parlamenta, nakon čega se primirio i više ne pokazuje pretjerane ambicije da mijenja bilo što u Hrvatskoj.

Škoro je, međutim, puno ambiciozniji i poručuje da na parlamentarnim izborima, u suradnji sa strankama koje su podržale njegovu predsjedničku kandidaturu, želi osvojiti vlast u državi.

Spreman je i osobno preuzeti premijersku dužnost, no ipak nije tako samouvjeren da bi, kao nekad Božo Petrov, poručivao da nikad neće koalirati s HDZ-om.

Dapače, iako je iz njegovih poruka jasno da politiku Andreja Plenkovića i njegove Vlade smatra pogrešnom i da mu Plenkovićevi koalicijski partneri idu na živce, Škoro ne želi jasno otkloniti mogućnost suradnje s HDZ-om čak i ako mu na čelu ostane Andrej Plenković.

A time potkopava tezu HDZ-ove Opcije za promjene na čelu s Mirom Kovačem da je Plenkovićev koalicijski potencijal nikakav, zbog čega je HDZ-u, želi li ostati na vlasti, nužna promjena vodstva. Škoro se tako, htio-ne htio, uključio u unutarstranačku borbu u stranci koju svojim pokretom želi trajno detronizirati.     

Komentara 36

DU
Deleted user
09:04 01.03.2020.

Gledao sam sinoć medijsko obraćanje gospodina Škore.Analizirao ono što je rekao i ljude koje je okupio.Mogu vam reći da sam se jutros probudio puno sretniji i da uz šalicu kave komentiram sve ovo s nadom! S nadom, da će se konačno nešto promijeniti. Za sve Hrvate! U Hrvatskoj je ljudima "voda došla do guše"! Depopulacija,deindustrijalizacija,nakaradne ideologije,gospodarski kriminal,ratno profiterstvo,rasprodaja nacionalnih dobara i resursa,promjena etničke i kulturološke slike zemlje,medijska cenzura - sve to probudilo je ljude! I ljudi su se opet spremni boriti za Hrvatsku! Iskoristimo ovu pozitivnu energiju koja zrači oko Škore.Meni je osobno vratio nadu.Zato i ovaj malo emotivniji komentar!

OR
Orilogorilo
10:37 01.03.2020.

Niceg se lutkari iz sjene ne boje više, od neke nove jake konzervativne opcije. To se vidi po radu njihovih novinarskih trabanata. Lutkari hdz imaju pod kontrolom

DU
Deleted user
10:51 01.03.2020.

Iva Boban Valecic jedino si ti iscitala iz Skorinog govora da postoji mogucnost koalicije za plenkijevim hdzom. Skorin Pokret je upravo i nastao zbog lijevo liberalne antisuverenisticke politike aktualnog predsjednika hdza i njegove prevare članova i.biraca hdza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije