Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANE ŠARIĆ

Samo sunce i samo more najjači su adut hrvatskog Jadrana

Ilustracija
Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL
06.05.2020.
u 16:39

Mi sritni koji živimo doli, već sad znamo da more lipše izgleda, da ponovno i miriše, a još kad na moru bude manje brodica, valjda će se sigurnije ovog ljeta moći i zaplivati malo dalje, dublje...

Ne samo da je opet dovoljno, nego će ove, a možda i sljedeće godine možda biti i presudno. Baš kao nekad, “naše sunce i naše more”  bit će, naime, jedini, ali itekako značajan adut hrvatskog Jadrana. Zbog koronavirusa ove godine pada u more (“nije more nikad voda”) priča o dodatnom sadržaju hrvatskog turizma...

Nema, ako se što ne promijeni u odnosu na sadašnje najave, ni masovnih posjeta partyjima, restoranima, izletničkim brodovima, kruzera, ali ni masovnih posjeta nacionalnim parkovima, masovnog hedonizma u hotelima resortima... Samo sunce i more, a to nije samo!

Mi sritni koji živimo doli, već sad znamo da more lipše izgleda, da ponovno i miriše, a još kad na moru bude manje brodica, valjda će se sigurnije ovog ljeta moći i zaplivati malo dalje, dublje...

Dakako to nas doli ne može utješiti u financijskom smislu jer smo bez masovnijeg turizma ostali bez mogućnosti da tijekom cijele godine na Jadranu živimo, a ne preživljavamo, da vratimo kredite za stanove, apartmane izgrađene za živit cilu godinu od dva tri miseca turizma. Ali “nije ni u šoldima sve”.

Gledajući krizne stožere, osluškujući najave iz drugih zemalja kako će možda ipak svoje državljane pustiti u korona free zonu - na hrvatski Jadran, promatrajući molbe naših sindikalista da ne bude smanjenja plaća i zbog ljetovanja koje bi svima pomoglo i mentalno i financijski - nama doli ostaje uživati u onome što oduvijek imamo i što ćemo uvik imati.

U onome zbog čega će ovog lita umisto maski i respiratora biti toliko nam drage morske maske i disalice... u našem najvećem bogatstvu i potvrdi da život stane u dvi riči - u sunce (i) more.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PatriciaHZ87
PatriciaHZ87
12:43 10.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije