Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIR BRADARIĆ

Oporba je bezidejna, čeka nas nastavak političkih drama i komedija

Andrej Plenković, Davor Bernardić i Božo Petrov
Goran Stanzl/PIXSELL
16.09.2017.
u 09:05

Teško je i zamisliti kako bi izgledala Vlada, pa i Hrvatska s njom, kad bi premijerom postali Davor Bernardić ili Božo Petrov

Tjedan iza nas, po običaju, obilovao je najrazličitijim događajima koji su više ili manje zanimali građane. Svjedočili smo (ne)uvođenju poreza na nekretnine, poplavama u Zadru i Ninu, novim sukobima zbog raznih ploča i natpisa, još jednoj press konferenciji Zdravka Marića...

U tom istom tjednu, bez previše buke, obilježeno je i godinu dana od pobjede Andreja Plenkovića na prijevremenim parlamentarnim izborima nakon koje je HDZ s partnerima formirao Vladu. U tih 365 dana Plenković se suočio s nizom starih problema koji već godinama opterećuju život Hrvata, ali i brojnim novim problemima koji kao na traci iskaču svako malo.

Činjenica je da su neki od tih problema i direktna posljedica rada Vlade. Godinu dana od pobjede građani su Vladu Andreja Plenkovića ocijenili “čvrstom“ dvojkom što je, može se reći, objektivna ocjena poslije svega što (ni)su napravili. U pokušajima da se postigne bolja ocjena nisu pomogle ni desetine uvjeravanja čelnika države da je stanje u Hrvatskoj sve bolje, da je iza nas najbolja turistička sezona ikada, da su u realizaciji brojni veliki projekti i sl.

A nisu pomogle zato što ih ne prati i kvalitetniji život građana koji i dalje žive iznimno teško, neki i jedva spajaju kraj s krajem, a bilježi se i pad zaposlenosti. Nisu pomogle i zato što brojni mladi svakodnevno pakiraju kofere i napuštaju Hrvatsku trbuhom za kruhom pa je tako, prema neslužbenim informacijama, samo u posljednjih godinu dana Hrvatsku napustilo više od 100.000 građana.

Izostaju i dalje velika ulaganja, otvaranja novih radnih mjesta pa se onda s razlogom postavlja i pitanje koji su rezultati toliko spominjanog Projekta Slavonija? Stječe se dojam da se neki problemi rješavaju “preko koljena“ ili pak stihijski, računajući na onu staru “vrijeme liječi sve“. Ni na međunarodnom planu Hrvatska ne stoji sjajno pa tako gotovo da nemamo ni jednog susjeda s kojim trenutno nemamo neriješenih problema.

U cijeloj toj priči nejasna je sada i uloga predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja svako malo “pecne“ Vladu. U takvim uvjetima svi se pitamo što će i kako biti dalje? I unatoč tome, Plenković i HDZ i dalje nemaju nikakva razloga za strah s obzirom na to da oporba, predvođena SDP-om, nikad nije bila bljeđa, bezidejnija, razvodnjenija... Plenkoviću nije naštetio ni prekid koalicije s Mostom i stvaranje nove s HNS-om.

Premijer i njegova ekipa zato i u iduće tri godine mandata nemaju nikakva razloga strahovati od toga što im politički suparnici rade i spremaju. Teško je i zamisliti kako bi izgledala Vlada, pa i Hrvatska s njom, kada bi premijeri postali Davor Bernardić ili Božo Petrov.

Stoga će Plenković, kao uostalom i svi premijeri prije njega, i dalje moći nastaviti raditi kao i dosad pa ćemo tako i u iduće tri godine biti u prilici slušati brojna velika obećanja vladajućih. Moramo se pripremiti i na to da ćemo i dalje moći svjedočiti političkoj komediji, dramama zbog raznih ploča, medijskim istupima Marka Skeje ili Zdravka Mamića, slušati o prepucavanjima oko ustaša, partizana, četnika... Tko preživi – pričat će. 

 

Komentara 4

MI
miso
11:12 16.09.2017.

"Oporba je bezidejna, čeka nas nastavak političkih drama i komedija. Teško je i zamisliti kako bi izgledala Vlada, pa i Hrvatska s njom, kad bi premijerom postali Davor Bernardić ili Božo Petrov" ... Zato jako dobro znamo kako Hrvatska izgleda sada, kad ju vodi onaj koji može raditi što hoće! ... Bjež'te ljudi, bježite!

DU
Deleted user
14:30 16.09.2017.

Nakon dugo, dugo vremena konačno jedan dobar, realan i suvisli članak o stanju u državi. Sa ovakvim političarima sutra nas čeka jedno veliko ništa. Pored svih ogromnih problema i neispunjenih obećanja bez ijednog konkretnog ostvarenja, mjesecima su glavni fokusi ii teme nekakve ploče, skeje, thomsoni, svadbe, saborske šale i doskočice i poneke svađe. Tuga i jad današnjice.

SA
sani1
14:13 16.09.2017.

Sve bi bio bolje nego ovo sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije