Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubila živce

Dalić se izderala na Bulja: 'Ne mogu slušati više ove laži!'

Dalić i Bulj
Foto: Screenshot
1/14
Autori: Bojan Arežina, Hina
15.09.2017.
u 14:06

Predsjednica Vlade reagirala je na izjavu zastupnika Mosta Mire Bulja koji je rekao da se prijeti narodu Sinja i Cetinjske krajine

SDP-ovi saborski zastupnici su na aktualnom satu u petak žestoko kritizirali premijera Andreja Plenkovića, poručivši mu da "sedativno, blijedo i diplomatski" odgovara na njihova pitanja, optužili da je zbog loše politike njegove Vlade Hrvatska podijeljena, da su mu sugovornici "Skejo i Bujanec", a uz tvrdnju je "Plenkovićeva Vlada gora od one Karamarkove", Gordan Maras ga je upitao kada misli podnijeti ostavku. 

Tijek sjednice:

14.32 - Miro Bulj je zatražio stanku od 10 minuta. Isto je tražio i Ivan Pernar.

14.06 - Sjednica se nastavlja u 14.30.

14.05 - Zlatko Hasanbegović osvrnuo se na prosvjedni skup ljevičarskih organizacija nakon preimenovanja Trga maršala Tita na Trgu žrtava fašizma na kojem su se, kako je istaknuo, vijorile zastave SR Hrvatske i stilizirane zastave SSSR-a, a na kojem je govorio i Ivica Buljan, ravnatelj Drame HNK, nacionalne kazališne kuće. U isto vrijeme Vlada je u polutajnosti odlučila da se Dubravka Vrgoč ponovno imenuje na dužnost intendanta HNK, rekao je. Hasanbegović je pitao ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek hoće li članovi vijeća dati suglasnost na ponovni izbor Ivice Buljana. 

Ministrica je rekla da je Drama vrlo uspješna, da je kazalište popunjeno, da je HNK imao 50-ak gostovanja u zemlji i inozemstvu...

- To su teme i to su pitanja na temelju kojim predlažemo i imenujemo osobe koje će voditi kulturne institucije - rekla je Obuljen Koržinek.

Rekla je da joj je neshvatljivo da 2017. netko može prosvjedovati koristeći boljševičke simbole, ali da ne misli da je uloga ministra kulture da promatra tko je bio na kojem prosvjedu bilo koje orijentacije u demokratskoj državi.

- Kada budemo ocjenjivali kandidature bilo kojeg ravnatelja, vodit ćemo se rezultatima i programom - poručila je ministrica.

- Naravno da nisam zadovoljan odgovorom jer mi niste odgovorili. Zato ću tražiti i pismeni odgovor radi njegove dokumentarističke vrijednosti - rekao je Hasanbegović, dodajući da su podaci o gledanosti propagandistički falsifikati. Dodao je da su njezinim odgovorom sigurno zadovoljni u "HNS-u d. d." na što je Obuljen Koržinek u nevjerici mahala glavom.

Dalić i Bulj
1/13

13.30 - Miro Bulj (Most) pitao je Plenkovića kad će se skinuti "četničke spomenike" Vukašinu Šoškočaninu, spomen ploču Vojislavu Miliću, spomenik Milu Babiću... Rekao je da je njegov koalicijski partner Milorad Pupovac usporedio Janka Bobetka sa Slobodanom Miloševićem te da je Plenković tu "skandaloznu izjavu" prešutio.

- Što se tiče časti hrvatskih branitelja i odnosa prema Domovinskom ratu, mislim da je ponašanje ove Vlade egzemplar. U svakom trenutku i u svakom pogledu - rekao je Plenković. Dodao je da su uspjeli ukloniti ploču HOS-a iz Jasenovca bez sukoba policije i branitelja.

- To je umijeće i to je vještina i to je također signal respekta prema onima koji su dali život za Hrvatsku - rekao je Plenković.

Najavio je stvaranje zakonskih pretpostavki za reguliranje pitanja totalitarnih simbola.

Bulj je rekao da se nakon napada srbočetnika Ratka Mladića na branu Peruća i dalje vrši agresija jer se prijeti narodu Sinja i Cetinjske krajine od supruga potpredsjednice Vlade Marije Pejčinović Burić da će se izuzeti zemljište ako ne plate po njihovim cijenama.

- Taj nasrtaj je nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića - rekao je Bulj.

U tom trenutku živce je izgubila potpredsjednica Vlade Martina Dalić koja se počela derati na Bulja, te između ostalog rekla da je njezina djedovina ispod Perućkog jezera. Bulj joj je prišao s fotografijama spornih spomenika koje je ona odgurnula i rekla: "Nemojte mi to davati". Predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao ju je da se smiri.

- Potpredsjednice Vlade... - apelirao je Jandroković.

- Potpredsjednica Vlade ne može slušati više ove laži - rekla je Dalić.

- Ovako se ne možete ponašati u Hrvatskom saboru - uzvratio je Jandroković.

- Nemojte mi govoriti o Perući, a u Perući neće biti termoelektrana! - rekao je Bulj.

Dalić mu je rekla da ga može biti sram jer sprečava razvoj kraja koji je iseljen.

13.20Marija Puh (HNS) pitala je ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak imamo li dovoljno resursa i jesu li naši nastavnici dovoljno educirani, a škole dovoljno opremljene da se informatika uvede kvalitetno i na vrijeme. Divjak je rekla da je vrijeme da sve naše škole iskorače u 21. stoljeće, da su dokumenti dobro pripremljeni i prevedeni na engleski te da se traže recenzije europskih država.

- Važno je da se procijeni sposobnost naših škola da uvedu informatiku. To su s jedne strane nastavnički resursi, zatim potreba za dodatnim obrazovanjem jer, nemojmo zaboraviti, to je potpuno drugačiji program. Ovim programom diskete odlaze u povijest - rekla je Divjak.

Dodala je da su ove godine u proračunu osigurali sredstva za opremanje tamo gdje je najhitnije, dok su za iduću godinu planirana dodatna sredstva.

13.00 - Kažimir Varda (Stranka međugeneracijske solidarnosti Hrvatske) pitao je ministra državne imovine Gorana Marića što misli poduzeti oko otoka Smokvica Vela. Marić je rekao da su učinili sve kako bi se vojni kompleks na otoku vratio u vlasništvo Republike Hrvatske te da je konačno zakazano ročište za 27. rujna na kojem bi se ovrhom otok trebao vratiti u posjed RH.

- Vjerujem da imate podršku cijele Vlade, ali i da imate pritisaka i prijetnji. Ne posustajte - rekao je Varda Mariću, izrazivši uvjerenje da država neće dobiti "smokvu ili šipak".

12.45Mario Habek (SDP) rekao je da je jasno da je Plenkovićev medeni mjesec što se tiče medija prošao, da je u mandatu uspio podići cijenu struje, da plaćamo skuplju cestarinu, da kad koji naziva atraktivnim izbije požar vozači se skoro udave od dima jer ne želi dići rampe... Sada dolazi i vijest o poskupljenju vode. Pitao je Plenkovića dolazi li doista do poskupljenja vode.

- Ne - kratko je odgovorio Plenković.

12.38Stevo Culej (HDZ) postavio je pitanje ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu koliko je radio po pitanju zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu. Medved je rekao da je rasvjetljavanje njihovih sudbina jedna od primarnih zadaća Ministarstva.

- Usprkos svim uloženim naporima, RH u ovom trenutku traga za 1533 nestale osobe te ostacima 419 smrtno stradalih osoba, što ukupno čini 1952 osobe za kojima se traga s područja RH iz Domovinskog rata - rekao je Medved, dodajući da je u mandatu ove Vlade, Ministarstvo poduzelo širok spektar aktivnosti po tom pitanju. Istaknuo je između ostalog kako je osnovano Povjerenstvo za zatočene i nestale te kako su od listopada pronašli 55 mogućih mjesta prikrivenih masovnih i pojedinačnih grobnica na području deset županija. Organizirali su šest identifikacija prilikom kojih su identificirani ostaci 60 osoba.

- Ključna prepreka je nedostatak točnih informacija o neregistriranim mjestima grobnica, a ključnom dokumentacijom raspolaže Republika Srbija - rekao je Medved.

Culej je spomenuo pitanje kada će se pokrenuti pitanje naplate ratne odštete kako bi se Srbiju potaknulo da što prije krenu s pronalaženjem nestalih.

12.30 - Odgovarajući na pitanje Branka Bačića (HDZ) o Pelješkom mostu i BiH, Plenković je rekao da je naš cilj povezivanja strateški projekt koji je postao općeprihvaćen od svih političkih aktera u Hrvatskoj, iako u početku nije bilo punog suglasja.

- Sam most ima gabarite visine 55 metara, prolaz za brodove je 200 metara. Ne znam kakav bi to brod trebao ići da ne bi mogao proći ispod mosta koji je samo deset metara niži nego most na Bosporu - rekao je Plenković.

Izrazio je uvjerenje da ćemo sve vezano uz projekt objasniti prijateljima iz BiH.

- To je projekt koji će se realizirati i u suglasju s BiH stranom - rekao je Plenković.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

12.20 - Ivan Sinčić (Živi zid) rekao je da je porez na nekretnine silan teret koji mnogi građani ne mogu podnijeti i atak na privatno vlasništvo te da vjeruje da je Plenković sada to i sam shvatio. Plenković je rekao da je tema izazvala puno bure u javnosti i živahne komunikacije na društvenim mrežama.

- Intencija ovog zakona, koji je dobio baš to ime, porez na nekretnine, je bila da se u jedan porez ujedine i aktualna komunalna naknada, spomenička renta te porez na kuće za odmor, koje plaćaju danas svih koji to imaju. Nismo htjeli uvesti vrijednosni porez na nekretnine, kakav poznaju mnoge zemlje EU-a - rekao je Plenković.

Dodao je da je kultura vezanosti za nekretnine kod nas takvog stupnja da se raspravi pristupilo vrlo emotivno.

Sinčić je rekao da je zadovoljan odgovorom jer je to i očekivao.

- Nije šija nego vrat, nije više porez, nego će biti nešto drugo u nekom drugom zakonu, jednog dana, vjerojatno vrlo skoro, ali to će građani opet plaćati - rekao je Sinčić. Dodao je da će njihov nadstranački pokret koji smatra da je hrvatski čovjek preopterećen porezima pratiti što rade te da otpor neće odustati.

12.15 - Joško Klisović (SDP) pitao je premijera, govoreći o blokadi ulaska Hrvatske u OECD od strane Mađarske, smatra li da su obrazloženja mađarske strane utemeljena te nije li njihov potez rezultat toga da je u kampanji 2015. dana HDZ dao obećanja Mađarskoj da će se pitanja Hernadija i INA-MOL-a mogla riješiti na Mađarskoj prihvatljiv način.

Plenković je rekao da stajalište EU-a nameće obvezu članicama da podupiru ambicije drugih članica te da je takav stav Slovenije i Mađarske protiv zajedničkog stajališta EU-a.

- Ja ga smatram krivim, pogrešnim i sigurno nedobronamjernim - rekao je Plenković.

- Ovakav signal kako je to preneseno u samoj izjavi i ovo što je predsjednica komentirala za nas nije dobar i mi ćemo u razgovorima s mađarskom stranom htjeti da se takav stav promijeni - dodao je premijer.

- Što se tiče na aluziju na kampanju iz 2015. vi znate naš principijelan stav da su sve aktivnosti hrvatskog pravosuđa neovisne od onoga što radi izvršna vlast - rekao je Plenković.

Klisović je rekao da usprkos najavama iz 2015. godine, u vrijeme SDP-ove vlade, imamo bitno gore odnose sa susjedima nego tada. Rekao je da retoriku koja dolazi iz Srbije nismo čuli još od Domovinskog rata.

- Aktivan angažman hrvatske vanjske politike apsolutno je nužan - rekao je Klisović.

11.45Božo Petrov (Most) pitao je premijera je li Ivica Todorić mogao sam od Agrokora napraviti ovakvu kompaniju i time gurnuti u probleme cijelo hrvatsko gospodarstvo bez pomoći ili barem propusta izvršnih vlasti.

- Kao što znate, a i zajedno smo radili na rješenju ovog problema i mislim da ste osobno i stranka bili suglasni da krenemo sa Zakonom o izvanrednoj upravi, mogu reći da je slučaj Agrokor simbol hrvatske ekonomske tranzicije. Što će na kraju biti u pogledu političke, pa eventualno i kaznenopravne odgovornosti, meni je kao premijeru jako teško spekulirati - rekao je Plenković.

Dodao je da sigurno netko nije mogao to stvoriti sam, da je veliki broj ljudi bio uključen.

- Što se tiče odgovornosti, to ću propustiti onima koji su za to nadležni, a to sigurno nije izvršna vlast, to je pravosuđe, DORH i hrvatska policija - rekao je Plenković.

Petrov je rekao da Plenković izbjegava odgovor te da to govori da on zna ili barem sumnja da je takav netko trebao imati pomoć sustava.

- Legalist ne skriva kaznena djela pod tepih, on ih raščišćava - rekao je, dodajući da mu je sada jasno zašto Plenković ne želi podržati istražno povjerenstvo za Agrokor.

- Vi ste se odlučili za taktiku "ne talasaj" - rekao je Petrov.

Petrov je rekao da je Plenković, što ga je šokiralo, poručio da "može što hoće", što, kako je rekao, čak ni Ivo Sanader nije htio reći.

Nakon toga određena je stanka do 12 minuta.

11.23 - Svjedočili smo interesantnim postupcima i dužnosnika HDZ-a. Tako je gospodin Lucić uhvaćen u podmićivanju, a još je uvijek zastupnik - izjavio je Željko Jovanović i nastavio s primjerima HDZ-ovca Hrvoja Marušića koji je političkim protivnicima poručio kako bi ih strijeljao.

Naveo je i napad Petra Škorića na Maju Sever iz emisije Hrvatske uživo. 

- Nemamo apsolutno nikakav utjecaj na uređivanje javne televizije - rekao je Plenković i dodao da se Vlada u izbor emisija i ljudi koji rade u emisijama ne upliće.

- Kolega Lucić je istoga dana podnio ostavku - rekao je Plenković i dodao da je Marušićeva izjava bila nedopustiva i da je protiv njega pokrenut postupak.

Jovanović mu je za kraj poručio da vrati emisiju Hrvatsku uživo u život.

11.10 – Jeste li zadovoljni? Jeste li zadovoljni putem kojim Hrvatska ide? – upitala je Anka Mrak Taritaš premijera Plenkovića.

– Jesam li zadovoljan ozračjem u društvu? Prije otprilike godinu i pol dana, društvo je bilo jako podijeljeno. Dio aktera i dalje želi držati te teme na stolu i odvratiti nas od bitnih tema – rekao je Plenković.

– Ovu godinu ne mogu drukčije nazvati nego godinom stabilnosti. Transformiram i HDZ – rekao je Plenković i dodao kako ''vraća duhove u bocu''.

Na kraju je rekao da je zadovoljan.

– Mi ipak živimo u različitim državama – odgovorila je Anka Mrak Taritaš.

11.04 – Domagoj Hajduković postavio je pitanje u vezi s Inom.

– Danas je 15. rujna, radnom tijelu trebalo je osam mjeseci da vam savjetuje da trebate savjetnika. Hoćemo li otkupiti Inu od MOL-a i znači li to da ćete prodati 25 posto HEP-a? – pitao je Hajduković.

– Točno je da smo se nakon arbitražne odluke odlučili na korak da Hrvatska ponovno preuzme udio MOL-a u Ini – rekao je Plenković.

Kazao je i kako su nedavno, na preporuku savjeta, donijeli odluku da krenu u traženje međunarodnog savjetnika. 

– Jedna od opcija je i privatizacija dijela HEP-a, ono što je u javnosti nekoliko puta bilo raspravljeno. Želim da odluku o tome donesemo nakon što sagledamo sve aspekte – izjavio je Plenković.

– Naš je cilj da Ina bude kompanija koja može biti dugoročno održiva – rekao je Plenković i dodao da cijeli taj proces zahtjeva dugi dijalog s drugom stranom.

– Mi ćemo kroz natječaj, koji će uskoro biti objavljen, i nakon preporuka i analiza donositi daljnje odluke o ovoj temi – izjavio je Plenković.

Hajduković nije zadovoljan odgovorom i tražit će pismeni odgovor.

– Otkupit ćemo tvrtku koja se bavi energentima prošlosti i prodati dio tvrtke koja se bavi energentima budućnosti – završio je Hajduković.

10.57 – Konstantno se hvalite najnižom stopom nezaposlenosti. Svakome tko živi u Hrvatskoj jasno je da su ti podaci poražavajući. 50 tisuća radnih mjesta nije se otvorilo, gotovo je sigurno da je najmanje 50 tisuća radno sposobnog stanovništva otišlo u Irsku, Kanadu ili tko zna gdje – rekao je Vedran Babić i počeo pričati o zapošljavanju u državnim agencijama.

– Cjelinu ocjene o stopi nezaposlenosti i zaposlenosti morate gledati realno, ne katastrofalno – rekao je Plenković koji je govorio i o deficitu radnika, zbog čega su morali povećavati kvote za uvoz stranih radnika.

Babić je rekao kako je Plenković u svom govoru potvrdio da je radno sposobno stanovništvo otišlo iz Hrvatske, zbog čega je bio i manjak radnika.

10.40 – Je li vam poznata činjenica da je MZOS rekorder po broju pomoćnika i državnih tajnika i da tamo postoji 10 pomoćnika i tajnika. Što oni rade? Mi smo za vrijeme naše vlade imali pet pomoćnika i jednog tajnika – upitala je Sabina Glasovac.

– MZOS ima četiri državna tajnika i pet pomoćnika. To je jedan velik i važan resor – rekao je Plenković.

– Pomoćnika nema ništa više nego što ih je bilo u vrijeme bivšeg ministra – rekao je Plenković.

Sabina Glasovac odgovorila je da je zaposleno šest pomoćnika i četiri državna tajnika.

– Naše građane oni mjesečno stoje 300 tisuća kuna, zamislite koliko je to računala za škole... – rekla je Glasovac.

Poručila je i kako HDZ-ovi donatori napreduju u Ministarstvu poljoprivrede. Rekla je i kako u ''Agenciji za poljoprivredu gomilamo administraciju''. 

– U Hrvatskoj ne cvjeta zapošljavanje već očito, kako bi se reklo, ''cveta cveće u vaše preduzeće'' – završila je Glasovac.

10.20  Devet mjeseci prošlo je od porezne reforme, kakva su daljnja očekivanja i kakva su predviđanja za iduću godinu – upitao je Mato Čičak ministra Zdravka Marića.

Ministar mu je rekao kako će u nastavku mandata raditi na uvjetima za dodatno porezno rasterećenje

– Naš je cilj nastavak postizanja stabilnosti javnih financija – rekao je Marić. 

10.05 – Siniša Hajdaš Dončić postavlja pitanje premijeru.

– Nalazi li se Hrvatska uz zemlje stare Europe koje počivaju na solidarnosti ili više naginjete više prema Mađarskoj i Poljskoj – upitao je Hajdaš Dončić.

– Mislim da će tek nakon ovog mandata puni efekti onoga što radim biti jasni. Hrvatsku vidimo u okviru onih koji su najdublje integrirani u europski proces – odgovorio je Plenković i dodao da Hrvatsku planira približiti jezgri Europe.

– Moj je osobni dojam da vi i predsjednica više Hrvatsku gurate prema rubu Europe, prema nekoj novoj krajini. Bojim se da će građani RH imati jedinu običnu uspravnicu, znate o čemu mislim – rekao je Hajdaš Dončić.

10.02 – Maras odgovara Plenkoviću.

– Kad vas čovjek sluša, pita se gdje vi to živite. Vi na svijet gledate ružičastim naočalama. Ljudi odlaze iz Hrvatske. Odlaze li zato što su zadovoljni s vama. Većina odlazi iz nužde. I vašim zastupnicima neugodno je to slušati. Gospodin Prgomet cijelo vrijeme gleda u pod. Ova Vlada lošija je od Karamarkove vlade. Rezultati su vam mnogo lošiji – rekao je Maras i poručio Plenkoviću da se prestane smijati jer je 'ljudima dosta vašeg smijanja'.

Plenkoviću je poručio i da 'Skejo i Bujanec' budu uzori njegovoj djeci.

9.55 – Gordan Maras upitao je Andreja Plenkovića kada će podnijeti ostavku.

– Mogu što god hoću – kazao je Plenković kada je krenuo odgovoriti Bernardiću iako je morao odgovarati Marasu zbog čega su mnogi negodovali.

Jandroković ga je upozorio da mora odgovarati Marasu.

Prije toga rekao je kako je SDP blijed i neprepoznatljiv.

9.52 – Davor Bernardić pita premijera Andreja Plenkovića:.

– Prošlo je pet mjeseci otkad ste donijeli lex Agrokor. Prošlo je pet mjeseci otkad ste postavili Antu Ramljaka. Država je preuzela kompletne rizike i dugove i vezala ih uz sebe i hrvatske građane. Čudi me da se skriva istina o dugovima, založenim prirodnim bogatstvima. Dobivate li izvješća o stanju? – upitao je Bernardić Plenkovića.

– Zakon je donio Hrvatski sabor. Vi znate koliko je zaposlenika u koncernu Agrokora... Mislite li da nije tim zakonom došlo do novog elementa povjerenja... Angažirali smo svjetski renomirane konzultante, sve što radimo u kompaniji je transparentno i sva izvješća su dostupna na stranici Ministarstva. Ono što očekujemo jest nastavak tog procesa tako da dođe do restrukturiranja i zadržavanja radnih mjesta. Ja vas pitam, da smo krenuli nekim drugim putem, gdje bismo bili danas? Odlični makroekonomski pokazatelji, suficit prvih šest mjeseci, rekordna turistička sezona – nabrajao je premijer Plenković.

Bernardić je prigovorio kako nije dobio odgovor ni na jedno pitanje.

– U pozadini se događa nastavak privatizacije. Niste spašavali tisuće radnih mjesta već jedno radno mjesto, mjesto vašeg ministra Zdravka Marića – rekao je Bernardić i dodao kako su govorili da struja neće poskupjeti te da će provesti obrazovnu reformu. Spomenuo je i ranije najavljenu kupnju Ine.

– Za skidanje jedne ploče trebalo vam je devet mjeseci – rekao je Bernardić i dodao da zadnjih godinu dana nisu napravili ništa.

9.34 – Počela je peta sjednica. Utvrđen je kvorum, prijavljen je 121 zastupnik.

Na dnevnom redu više od sto točaka 

Aktualno prijepodne svojim će pitanjem otvoriti nezavisni zastupnik, odnosno zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi, a zatvorit će ga Zlatko Hasanbegović, zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku. Za postavljanje pitanja premijeru i ministrima prijavilo se 39 zastupnika.

Idući radni tjedan Sabor će, umjesto u srijedu, početi već u utorak kada će raspravljati o sedam revizijskih izvješća koja govore o učinkovitosti sustava javne nabave u trgovačkim društvima, financijskoj strani rada političkih stranaka, učinkovitosti nabave i pravilima korištenja službenih automobila proračunskih korisnika itd. 

Peta sjednica trajat će do kraja listopada, a zastupnicima je predložen dnevni red na kojemu je zasad više od sto točaka, od kojih 60-tak čine različita izvješća za prošlu, ali i pretprošlu godinu.  S posebnim se zanimanjem čeka prvo izvješće premijera Plenkovića o stanju nacije, vjerojatno krajem rujna. Saborski zastupnici i cjelokupna javnost čut će premijerovu ocjenu o prvoj godini njegova mandata, najavio je jučer predsjednik Sabora Gordan Jandroković.  

Ocjenu Sabora čekaju izvješća predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudbene vlasti i o radu DORH-a za prošlu i pretprošlu godinu. Na dnevnom su redu i izvješća pučke pravobraniteljice te pravobraniteljice za djecu i za osobe s invaliditetom za prošlu godinu. Zastupnici će tijekom jeseni dati svoja mišljenja i o brojnim zakonskim prijedlozima, među njima i o novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te o prijedlogu da se odgodi primjena poreza na nekretnine.

Komentara 195

BE
BeroII
10:39 15.09.2017.

Marase , marase, zar te nije stid "uzimati u usta" pojam uspješnosti ? ? ? Pa zar ti, koji si član najneuspješnije i najgore vlade na svijetu, možeš nekome spočitavati neuspješnost ? ? ? Zar ti misliš da je tolikoko mladih iz Hrvatske otišlo zbog uvjeta koji su stvoreni u posljednjih dvije godine ? ? ? Ili je vjerojatnije da ste upravo vi, kroz svoje četiri godine uspjeli "postići uvjete" za bijeg iz Hrvatske ? ? ? Zar misliš da se takove egzistencijalne odluke donose i realiziraju kroz par mjeseci? ? ? Iako svi znamo da si šuplji kadar SDP-a, ipak je to i od vas puno previše i sramotno. Odvratnoi i degutantno marase. Kada je i od tebe, previše je. Fuj marase, fuj fuj i fuj.

BI
bikica7
10:34 15.09.2017.

Maras,taj u životu ništa nije napravio osim što svojom huškačkom politikom urušava ionako slab rejting RH.Za vrijeme njihove vlade doživjeli smo najveći gospodarski i društveni slom Hrvatske.

HR
Hrvatska
10:03 15.09.2017.

Opet Maras ufff hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije