Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mediji kritični prema svojoj predsjednici, ali šute o BiH i Izetbegović

Kolinda Grabar-Kitarović
Damir Špehar/PIXSELL
20.01.2018. u 08:52

Predsjednica je odlučila u tišini, bez protokolarne pompe, odavati počast žrtvama.

Kad predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije otišla u Ahmiće nakon presude hrvatskoj šestorki, nije bilo dobro, govorio je tada i bivši predsjednik Ivo Josipović. Sada kada je otišla, skandalozno je, kaže SDP-ov Predrag Matić jer je to učinila u tajnosti, što joj zamjeraju i novinari koji ipak hvale njezinu gestu.

Kolona od 16 vozila, koliko smo izbrojili na snimci, ispratila je predsjednicu iz Ahmića, gdje se pomolila za žrtve hrvatskog zločina nad Muslimanima, a zatim je to učinila i u Križančevu Selu, za žrtve muslimanskog zločina nad Hrvatima. Kakva bi tek pompa bila da je to bio dio protokola. Ivo Josipović bio je prvi hrvatski predsjednik u Ahmićima. Stoga, premda državnički i politički značajan za predsjedničin mandat, ipak je to čin koji ima izraženiju osobnu dimenziju. Predsjednica je odlučila u tišini, bez protokolarne pompe, odavati počast žrtvama.

Ako i griješi, drži se principa. To joj je zamjereno u Jasenovcu pa sada u Ahmićima, a ne i u Bleiburgu. Na koncu zašto bi svakog hrvatskog predsjednika i njegovu politiku prema BiH trebali definirati Ahmići. Stjepan Mesić, koji je u godini uoči Ahmića ustašovao, nikad tamo nije bio i njegovoj biografiji zbog toga ništa ne fali.

Bakiru Izetbegoviću čak i hrvatski mediji ne spominju što se nikad nije poklonio žrtvama u Križančevu Selu (već, štoviše, našoj predsjednici što ga nije nagovorila), a ne zamjeraju mu čak ni licemjerno izvlačenje na dvojicu članova Predsjedništva BiH što svojedobno nisu prihvatili njegov prijedlog da se poklone svim žrtvama. I to govori o objektivnosti i uravnoteženosti medija. Možda ima logike u tomu što Avaz.ba detaljno iznosi kronologiju zločina u Ahmićima i suđenja, dok prešućuju činjenice o Križančevu Selu, za što nikom nije suđeno. Ali to je pristup i niza naših medija.

Iako je bit u tomu da se u Ahmićima poklonio već drugi naš predsjednik i da je doprinos osudi tog zločina dala i RH, dok žrtve zločina u Križančevu Selu očito ne zanimaju pravnu državu i politiku u BiH, ali ni medije u Hrvatskoj.

Komentara 42

KL
klasika
09:51 20.01.2018.

Eto - konačno da netko to koncizno i iskreno iznese: U Hrvatskoj su mediji od 90-ih smišljenom indoktrinacijom (a još nisu u tome posustali) stilizirali krivnju svoje zemlje i nevinost Muslimana i Srba.: Radio 101, Globus i Nacional, Feral... , ali i državni mediji. Primjer: Medija Servis poput Radija 101 iz vremena zloglasne Zrinke Vrabec, iz BiH za komentatore u vijestima povodom bilo čega pitajju muslimane. To isključivanje Hrvata iz BiH kultivira se i dan danas. Pa Lekovič, Jović, Vrabec i slični još nisu posustali prokazivat Hrvatsku za "neslobodu" naših medija, iako toga nema ni u naznakama. Ali nam je nametnut mazohizam kao i Nijemcima - i ni makac. Valjalo bi počistiti stare profesore na Fakultetu političkih znanosti i Filozofskom ali i ostalima, nebi li mlade generacije prodisale bez navedenih krvopija

DU
Deleted user
09:48 20.01.2018.

Dosadili su više s tim Ahmićima. Ahmići su bili legitiman vojni cilj HVO-a. A to što je tamo nastradao i po koji civil - što se može, to je kolateralna žrtva rata.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
10:45 20.01.2018.

Predsjednica nema konkurenciju i već sada ima novi mandat.. ušparajmo na novim izborima kad se pobjednik već unaprijed zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije