Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Rimac kreira zakon i šefuje onima koji joj sude za sukob interesa!?

Vladajući su još jednom pokazali koliko drže do sukoba interesa, inače predvorja korupcije
17. ožujka 2018. u 19:55 6 komentara 1528 prikaza
Josipa Rimac raditi će na izmjeni zakona
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je reforma javne uprave jedan od temeljnih hrvatskih zadataka, zabrinjavajuće je što se očigledno na tomu ništa ne radi s obzirom na to da Josipa Rimac ima vremena za druge stvari. Zar državna tajnica u Ministarstvu uprave nema pametnijeg posla nego baviti se za aktualnu vlast tako trivijalnim poslom kao što je kreiranje novog zakona o sukobu interesa dužnosnika!? Nekoć nije bilo tako.

Ivan Tepeš, Josipa Rimac, Željko Krapljan moćna mreža TOP 10 hrvatskih uhljeba. Njima su se isplatile kumske, stranačke i rodbinske veze

Rimac je bila toliko opterećena poslom da nije stigla u zakonskom roku od 30 dana ni popuniti imovinsku karticu. Pa ni nakon što ju je Povjerenstvo za sukob interesa upozorilo da krši zakon pa su je, jer ni devet mjeseci nakon prestanka dužnosti gradonačelnice Knina nije podnijela izvješće o imovini, sankcionirali uskratom 4000 kuna od zastupničke plaće. U Ministarstvu uprave ipak je lakše nego u Hrvatskom saboru.

Ali, ako je Josipa Rimac besposličarila nakon što je uhljebljena na poziciji državne tajnice, savršeno je normalno da joj je ministar Lovro Kuščević ipak dao da nešto radi. Pa makar pritom bila u klasičnom sukobu interesa kao šefica radne skupine za novi zakon o sukobu interesa. Jer, protiv nje vodi se još jedan postupak za kršenje važećeg Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Pa joj je ministar Kuščević zapravo dao priliku da šefuje bivšoj čelnici Povjerenstva Daliji Orešković, a po svemu sudeći šefovat će i novoj Nataši Novaković, kao i članu Povjerenstva Davoru Ivanjeku, premda oni trebaju ocijeniti je li Rimac i drugi put prekršila obveze o rješavanju sukoba interesa.

Tko će presuditi jesu li i članovi Povjerenstva u sukobu interesa? Po Kuščeviću ispada da je iskustvo u ignoriranju zakonskih odredbi o sprečavanju sukoba interesa ekonomistice Rimac presudan kriterij za vođenje tijela koji kreira zakon po volji HDZ-a. S tom perverzijom vladajući su opet pokazali što znaju o sukobu interesa i koliko pridaju važnosti tom predvorju korupcije. Tragom Kuščevićeve inovacije za izmjene Kaznenog zakona, kandidate za šefa radne skupine moglo bi se tražiti među zatvorenicima u Lepoglavi.

Josipa Rimac Lovro Kuščević 'Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac' Josipa Rimac raditi će na izmjeni zakona Kuščević: Rimac i Orešković će surađivati na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa Josipa Rimac Kadrovske promjene Josipa Rimac dobila posao u Ministarstvu uprave
ITALIJA
Jeziva snimka obišla svijet: Medvjed se šuljao iza dječaka, 12-godišnjak ga nadmudrio
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Avatar _Kamocemo_el___
  _Kamocemo_el___:

  tri razreda trgovačke škole u četiri godine odlična su kvalifikacija za pisanje zakona...samo u slucajnoj drzavi...Ovo je kao da kažeš da kazneni zakon trebaju pisati kriminalci i suci zajedno.

 • zq2y16:

  Sramota

 • fmihoci1:

  ....... rimac, maletić, kuščević itd. itsl.: ............ srž morala hdz-a ........