Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Kuščević

'Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac'

Josipa Rimac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.03.2018.
u 14:04

"Da li Dalija Orešković želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar"

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je danas da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijeti Hrvatski sabor, a ne sadašnja državna tajnica u njegovu ministarstvu Josipa Rimac koja je na čelu radne skupine za izradu prijedloga zakona, a protiv koje se vodi postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Josipa Rimac koordinira rad skupine koja je sastavljena od stručnjaka iz akademske zajednice, iz resornih ministarstava a članica tog radnog tima bila je i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković. Na njima je da naprave prijedlog novog zakona. Zakon će usvojiti Hrvatski sabor, a ne Rimac niti itko drugi", rekao je Kuščević.

Novinari su ga, naime, nakon svečanosti završetka projekta "Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)" pitali kako komentira da se na čelu skupine za izradu prijedloga novog zakona nalazi Josipa Rimac koja je prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. 

Kuščević ističe da će novi zakon doprinijeti smanjivanju mogućnosti privatnog utjecaja i privatnog sukoba interesa kod osoba koje obnašaju javnu dužnost. 

Na konstataciju kako je Dalija Orešković izjavila da neće ostati u toj radnoj skupini, ministar uprave rekao je da je ona nekoliko mjeseci bila član te radne skupine i sudjelovala na nekoliko sastanaka u Ministarstvu uprave na izradi tog novog zakona.

"Da li ona želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar", poručio je.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Josipa Rimac
1/10

Komentara 11

GU
Gustirna
15:23 16.03.2018.

Ma znade to drugarica dalija...pa nije valjda ona donosila odluku koga ce staviti na listu i kazniti nego partija,udba i milojica...

Avatar maxist
maxist
17:54 16.03.2018.

Zapravo vrlo lucidna ideja....a kao inovaciju mogli bi zadužiti jedno "provjerenstvo" iz Remetinca da izradi prijedlog zakona....naime glavni korisnici su najpozvaniji da usklade svoje potrebe i prohtjeve sa tim štivom..........Patentirati ideju i forwardati zainteresiranim zeljama i narodima.......Umjesto honorara napraviti nagodbu da odmah idu abolirani zauvijek od svih djela !

FT
feel_the_coruption
16:07 16.03.2018.

lovro je njonjo 2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije