Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac'

"Da li Dalija Orešković želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar"
16. ožujka 2018. u 14:04 11 komentara 598 prikaza
Josipa Rimac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je danas da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijeti Hrvatski sabor, a ne sadašnja državna tajnica u njegovu ministarstvu Josipa Rimac koja je na čelu radne skupine za izradu prijedloga zakona, a protiv koje se vodi postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

Dalija Orešković Pošteni i stručni Dalija Orešković – žrtva rušenja institucija koje rade svoj posao

"Josipa Rimac koordinira rad skupine koja je sastavljena od stručnjaka iz akademske zajednice, iz resornih ministarstava a članica tog radnog tima bila je i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković. Na njima je da naprave prijedlog novog zakona. Zakon će usvojiti Hrvatski sabor, a ne Rimac niti itko drugi", rekao je Kuščević.

Novinari su ga, naime, nakon svečanosti završetka projekta "Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)" pitali kako komentira da se na čelu skupine za izradu prijedloga novog zakona nalazi Josipa Rimac koja je prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. 

Kuščević ističe da će novi zakon doprinijeti smanjivanju mogućnosti privatnog utjecaja i privatnog sukoba interesa kod osoba koje obnašaju javnu dužnost. 

Na konstataciju kako je Dalija Orešković izjavila da neće ostati u toj radnoj skupini, ministar uprave rekao je da je ona nekoliko mjeseci bila član te radne skupine i sudjelovala na nekoliko sastanaka u Ministarstvu uprave na izradi tog novog zakona.

"Da li ona želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar", poručio je.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Josipa Rimac
1 / 10
HDZ je najviše zastupnika u Saboru imao 1992. godine, a nakon toga slijedi pad podrške, dok su dno dotakli u sazivu od 2000. do 2003. godine s 33 zastupnika. Ovo je pregled broja zastupnika HDZ-a u svim sazivima Sabora...
Sabor će opet raspravljati o slučaju Nataše Novaković TAJNO GLASOVANJE Povjerenstvo za sukob interesa: Nataša Novaković dobila 78 glasova Lovro Kuščević MINISTAR UPRAVE Kuščević je spreman na ostavku ako izvješće o javnoj upravi za 2018. ne pokaže bitan napredak Josipa Rimac raditi će na izmjeni zakona Kuščević: Rimac i Orešković će surađivati na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa
Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Gustirna:

  Ma znade to drugarica dalija...pa nije valjda ona donosila odluku koga ce staviti na listu i kazniti nego partija,udba i milojica...

 • Avatar maxist
  maxist:

  Zapravo vrlo lucidna ideja....a kao inovaciju mogli bi zadužiti jedno "provjerenstvo" iz Remetinca da izradi prijedlog zakona....naime glavni korisnici su najpozvaniji da usklade svoje potrebe i prohtjeve sa tim štivom..........Patentirati ideju i forwardati zainteresiranim zeljama i narodima.......Umjesto honorara napraviti nagodbu ... prikaži još! da odmah idu abolirani zauvijek od svih djela !

 • feel_the_coruption:

  lovro je njonjo 2