Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir Briljantina u akrobatskom rock'n'rollu

Pljesak za svjetske klase

'sesvete'
'Dukic_Marko'
21.11.2011.
u 16:18

Nakon godinu i pol nastupili su Lea Šut i Stjepan Zrinušić, a pobjednici kod mlađih juniora bili su Ema Čovran i Lovro Bilušić.

U organizaciji plesnog kluba Briljantin u Sesvetama održan je kvalifikacijski bodovni turnir u akrobatskom rock'n'rollu. Turnir je bio međunarodni jer su na njemu nastupili i gosti iz Slovenije.

– Sami su se javili da bi došli nastupati i naravno da nisam imao ništa protiv. Dapače, šteta što Slovenci češće ne dolaze na naše turnire i šteta što mi ne idemo na njihove turnire. Naravno, kalendari natjecanja su prepuni, tako da se ne može stići na sve – rekao je Ivan Đukić, trener Briljantina.

U goste su došla tri slovenska kluba – PKM iz Ljubljane, Tržič i Pan iz Dolenjskih Toplica. Najpoznatije ime bio je svakako Jaka Južnič. On je s Majom Narobe osvojio prvo mjesto u kategoriji seniora C, a 2009. godine s drugom partnericom bio je svjetski prvak u kategoriji starijih juniora.

U kategoriji seniora A pobijedili su Petra Bračun i Marko Legvard (Buba), ispred Lee Šut i Stjepana Zrinušića (Panda). Zanimljivo je da su Lea i Stjepan prvi put nastupili u kategoriji seniora A, a posljednji su put plesali prije godinu i pol.

– Nisu dugo plesali jer se Stjepan često ozljeđivao. Eto, sada je sve u redu i moram biti zadovoljan kako su plesali na turniru – rekao je Damir Šut, njihov trener.

U kategoriji seniora B prvo mjesto osvojili su državni prvaci Adela Pišonić i Marko Janković (Buba). Drugi su bili Brođani Ivana Prgomet i Tomislav Žalac iz kluba Top dance, dok su treće mjesto osvojili Mateja Kobeščak i Marko Zrnić (Buba).

U kategoriji starijih juniora, očekivano, pobijedili su europski i svjetski prvaci Ana Silaj i Alen Mikić (Megarock, Petrinja). Drugi su bili Mara Flora Runjić i Leonardo Kolenc (Megarock, Zagreb), dok su treće mjesto osvojili Iva Jurec i Marko Hatvalić (Megarock, Križ). Zanimljivo je da su prva tri mjesta osvojili plesači koje treniraju isti treneri – Denis i Ana-Marija Lilih.

– Treniramo na tri lokacije pa je to možda nekome čudno – rekao je Denis Lilih.

Ostali rezultati – mlađi juniori I: 1. Ema Čovran i Lovro Bilušić (Gimnazija); mlađi juniori II: 1. Lorena Predić i Matej Salopek (Panda); mini: 1. Karla Delorko i Borna Miletić (Buba); mini formacije I: 1. Unique (Velika Gorica); mini formacije II: 1. Hard break (Top dance); mini formacije III: 1. Rock mustre (Gorica); formacije juniori: 1. Galaxy (Gimnazija); ženske juniorske formacije: 1. Bubamare (Buba); ženske formacije: 1. Megarock girls (Megarock, Križ).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije