Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne mire se s time

Srpski tenisač šokirao izjavama: Mi ne priznajemo Kosovo, to je izmišljena država!

Olimpijske igre
Foto: Reuters/PIXSELL
08.08.2016.
u 09:37

– Mi ne priznajemo državu Kosovo, to je sigurno. Mislim da je to izmišljena država. Teritorij Kosova je oduvijek dio Srbije i zato razumijem naputak koji smo dobili

Kosovska judašica Majlinda Kelmendi osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 52 kilograma u Rio de Janeiru i tako svojoj zemlji donijela prvu medalju u povijesti. Ta vijest nije dobro odjeknula u Srbiji u kojoj negiraju postojanje Kosova pa su srbijanski mediji puni gnjeva.

No, i sportaši iz Srbije, umjesto da se bave sportom, šalju političke poruke, a jedan od njih je tenisač Viktor Troicki. On je u razgovoru s novinarima US Todaya govorio na temu Kosova.

– Mi ne priznajemo državu Kosovo, to je sigurno. Mislim da je to izmišljena država. Teritorij Kosova je oduvijek dio Srbije i zato razumijem naputak koji smo dobili, rekao je Troicki aludiravši na riječi njihova ministra Vanje Udovičića koji je kazao da će sportaši iz Srbije napustiti pobjedničko postolje ako se na njemu nađu zajedno sa sportašem iz Kosova.

Troicki je još dodao da ne bi puno pričao na tu temu pa zaključio:

– Da biste sve shvatili, morali biste proučiti povijest. Ako želite dobiti pravi odgovor na pitanje, tada biste morali razumjeti sve što se događalo proteklih tisuću godina.

Komentara 261

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:57 08.08.2016.

Zašto se sada ne jave međunarodne sportske organizacije? Što bi bilo da je hrvatski sportaš izjavio da ne priznaje Srbiju jer je izmišljena država? Na koliko bi bio suspendiran?

DU
Deleted user
09:55 08.08.2016.

dugo ne vidjeh tako opterećen narod pun kompleksa XDDD prijetili se "ako kosovo osvoji medalju" kad ono KOSOVO već drugi dan uzme medalju a srbi kmeče XDD valjda im ušlo u naviku....

ST
Stijena001
09:45 08.08.2016.

Teritorij republike srpske uvijek je bio teritorij BIH, treba isto postupit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije