Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za povijest

Prva medalja za Kosovo! Džudašica Majlinda Kelmendi osvojila zlato

Majlinda Kelmendi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
07.08.2016.
u 23:25

Kelmendi je prije četiri godine u Londonu nastupila pod zastavom Albanije, ali nije osvojila medalju

Kosovska judašica Majlinda Kelmendi osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 52 kilograma u Rio de Janeiru i tako donijela prvu medalju u povijesti ove mlade države.

Kelmendi (25), inače dvostruka svjetska prvakinja, do velikog je uspjeha stigla svladavši u finalu Talijanku Odette Giuffridu na yuko.

Kelmendi je prije četiri godine u Londonu nastupila pod zastavom Albanije, ali nije osvojila medalju.

Kosovo je 2008. godine proglasilo neovisnost od Srbije, a u Međunarodni olimpijski odbor primljeno je 2014. pa su Igre u Riju prve na kojima sportaši s Kosova nastupaju pod svojom zastavom.

Brončana odličja osvojile su Ruskinja Natalija Kusjutina i Japanka Misato Nakamura.

Komentara 98

DU
Deleted user
23:53 07.08.2016.

Sad kad se pocnu pojavljivati balvani po olimpijskom selu.

Avatar nula
nula
23:39 07.08.2016.

Super, bravo za curu !! Srbija na aparatima, haha.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:40 07.08.2016.

istinske čestitke ovoj izvrsnoj sportašici.. nadamo se da bude još medalja za prijateljsko Kosovo a oni koji su spočitavali HR da je napustila postolje jer nije mogla stajat do onih koji su nas tako bestidno razoružane napadali neka vide i dožive isto !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije