Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad polufinale

Filip Hrgović: Ne smijem se vratiti u Dubravu bez zlata

Filip Hrgović
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
17.08.2016.
u 14:38

– Leo, gubite prvu rundu – vikao je s tribina iz sveg glasa Dražen Anzulović, pomoćni trener košarkaške reprezentacije koji je to vidio na olimpijskoj aplikaciji.

Filip Hrgović nokautirao je Peru, no da ne bude zabune nije se to naš najbolji boksač obračunao s vlastitim ocem Perom Hrgovićem, nego se tako zove kubanski boksač kojeg je u četvrtfinalu Olimpijskih igara pobijedio prekidom. A jedino je Filip tako i mogao do polufinala i prve hrvatske boksačke medalje u posljednjih 28 godina, još od bronce Damira Škare u Seulu.

Anzulović javljao rezultat

– Leo, gubite prvu rundu – vikao je s tribina iz sveg glasa Dražen Anzulović, pomoćni trener košarkaške reprezentacije koji je to vidio na olimpijskoj aplikaciji.

– Kad dolazite iz male zemlje vi u ovom sportu morate biti barem 20 posto bolji od protivnika iz velikih boksačkih zemalja da biste pobijedili. Ili ga morate nokautirati kao što je učinio Hrga – ustvrdio je izbornik Leonard Pijetraj.

Premda je Pera bio u nokdaunu, bodovni suci dali su prvu rundu Kubancu što je poprilično neobično jer dominacije tamnoputog borca nije bilo. No, zato je u nastavku počeo dominirati Hrgović pa je, nakon još dva nokdauna, borba prekinuta krajem druge runde (TKO).

– Moj osobni doživljaj je bio da sam dobio prvu rundu, no Leo mi je rekao da sam ju izgubio pa sam znao da moram stisnuti. U drugoj sam ga tražio dok nije sjeo udarac. Znao sam da se taj trenutak bliži jer je on padao, a ja sam rastao. Znao sam da sam kondicijski spremniji i da ga moram stiskati kako bih ga izmorio i nokautirao.

Priznao je Hrga da sve to možda i ne bi išlo tako glatko da je Kubanca imao u prvoj borbi.

– Ona borba s Turčinom jako mi je dobro došla, jer me razbudila. Da nije bilo tako, da sam odmah išao na Peru možda bi bilo drugačije.... Možda bih ga nokautirao u prvoj. Ha, ha...

Dobro raspoložen zbog osigurane medalje čak se i našalio na račun sljedećeg protivnika.

Yoka, ostat ćeš bez oba oka. Šalim se. Veselim se toj borbi, da mu vratim za poraz na Svjetskom prvenstvu.

A što je to Yoka tada radio, a Filip nije, da je pobijedio Hrvata i na kraju postao i svjetski prvak?

– U toj borbi bio je aktivniji od mene, ali i svježiji. Ja sam na to Prvenstvo nakon Svjetske lige i naslova prvaka Europe došao poprilično prazan, i emotivno i fizički, nije u meni bilo baruta, naboja. Ovaj put moram biti življi, oprezniji. Moram više gristi u borbi, bolje se kretati, raditi serijski. Ja sam ga digao, jer sam mu dopustio da me pobijedi, ja ga moram i spustiti.

Filip: Sandra je kraljica!

Da bi se u petak, u borbi za finale, osjećao što bolje, Hrgović je na svojevrsnoj dijeti.

– Jutros sam imao 104.5 kilograma i dobro se osjećam, no volio bih još izgubiti koji kilogram pa preskačem večere.

Naravno, sve će to nadoknaditi kada se vrati u Zagreb, na maminu kuhinju, no kako su sportaši iz Dubrave već osvojili ovdje dva zlata, čini se da su mu Sandra Perković i Josip Glasnović nametnuli zlatni imperativ.

– Ja sam iz Sesveta, no treniram u Dubravi pa se bojim da mi neće dozvoliti da dolazim više u Dubravu ako se vratim bez zlata. Pa ne mogu u Dubravu doći s broncom ili srebrom.

Kaže da ga je oduševila Sandra Perković.

– Kakva je to kraljica. Strepio sam i nisam mogao vjerovati kad sam gledao kvalifikacije, a čujem da je zlato osvojila sa samo jednim ispravnim hicem.

On je pak oduševio košarkaše koji su ga bodrili pa tako i Darija Šarića koji se, zajedno s Babićem, pojavio s hrvatskom zastavom;

– Oduševio me Hrgović. Nisam dosad imao priliku gledati boks uživo, a pobjeda nokautom je osjećaj vjerojatno sličan kada u posljednjoj sekundi zabiješ koš za pobjedu. •

Komentara 3

SO
sohnahoakasaa
14:50 17.08.2016.

Ta naša Zagarebačka Dubrava je čudo. Kol'ko ima športskih zvijezda i kak 'stvari' stoje s tim medaljama - morali bi Dubravu nekak 'pozlatiti'. I budemo kad ovaj prestane s fontanama i fantaziranjima....Bravo Filip, bravo košarkaši zbog vaaše igre i zbog podrške Filipu - ma bravo svi naši dragi nezamjenjivi hrvatski športaši.

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
15:29 17.08.2016.

Filipe bravo! Samo tako naprijed, do kraja. Pametno i hrabro do zlata! Drzimo ti fige!

F2
fico_20doasa
15:43 17.08.2016.

U stvari je strasno to sto se desava u "malim" sportovima. Umjesto da bas oni budu bastion olimpijske ideje i sportskog duha, oni su ponajvece leglo korupcije i prevare. Pogotovo borilacki sportovi, gdje suci rade sta god zele. Eto, nasemem hrvacu su doslovno oteli medalju, a i Hrgovicu bi se desilo isto da nije kubanca slozio na pod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije