Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitao Srbiji

Aco Petrović: Crna rupa i dvije sudačke odluke na našu štetu presudile su susret

Hrvatska - Srbija
Foto: Reuters
1/11
18.08.2016.
u 08:34

"Dogovor je bio da sam izbornik samo ovaj ciklus. Sada nije ni vrijeme ni mjesto da se razgovara o meni, i uopće ne želim o tome razgovarati"

– Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine, kada smo izgubili čak sedam lopti, te dvije odluke sudaca na našu štetu u zadnjih 30 sekundi odlučile su pobjednika – kazao je hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović nakon poraza od Srbije u četvrtfinalu OI. 

– Presudio je taj početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez playmakera jer je Ukić bio s tri osobne pogreške. Jednostavno, dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i uslijedile su pogreške. Sve ostalo je povijest – kazao je Petrović, koji je potom osuo paljbu na suce.

– U zadnjih 30 sekundi suci su donijeli dvije odluke koje su izravno odlučile pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj pogrešci Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobjeda. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali mislim da bismo i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sad stojim kod mišljenja, da unatoč deficitu igrača, tu su igrali samo oni koji zaslužuju, dakle oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na OI – odlučan je Petrović koji gotovo sigurno napušta klupu reprezentacije.

– Dogovor je bio samo ovaj ciklus. Sada nije ni vrijeme ni mjesto da se razgovara o meni i uopće ne želim o tome razgovarati. Onaj koji dolazi poslije mene imat će dobre temelje, slijedi nam EP i hrvatska košarka se vraća – izjavio je Petrović.

>>Šarić svalio krivnju na sebe: Igrao sam kao zadnja pi***!

>>Hrvatski košarkaši ispali nakon drame: Protiv Srbije nadoknadili minus 14, ali dalje nije išlo...

Komentara 27

AO
admini_obrišite_si_mami
08:51 18.08.2016.

pusti suce...zgubili smo i bok. možda slijedeći put maznemo mi njih...

MA
maladaK
08:58 18.08.2016.

ti si nas svojim odlukama uvukao u crnu rupu. ne možeš bez playa, a tebi centar prenosi loptu, što si zvao Stipčevića!. Bez obzira na određene pomake, hrvatska reprezentacija zaslužuje kvalitetnijeg izbornika.

Avatar Virtuoz007
Virtuoz007
08:59 18.08.2016.

Ko o cemu, Aco o postenju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije