Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepuni hranjivih tvari

5 razloga zašto bi ovu namirnicu trebali jesti svaki dan

bademi
Foto: Shutterstock
07.08.2015.
u 08:15

Bademi su zdravi za vaše srce, imaju manje kalorija od ostalih orašastih plodova, puni su dobrih masnoća, pomažu vam pri mršavljenju i sprečavaju debljanje

Ako i niste ljubitelj orašastih plodova, možda bi to trebali postati. S obzirom na to kakve učinke imaju na vaše zdravlje, u prehranu biste odmah trebali ubaciti bademe.

Kao i većina orašastih plodova, bademi su prepuni proteina. Zdravi su za vaše srce, imaju manje kalorija od ostalih orašastih plodova, puni su dobrih masnoća, pomažu vam pri mršavljenju i sprečavaju debljanja.

U nastavku saznajte koje to hranjive tvari sadrži samo jedan badem i zbog čega su baš one potrebne vašem organizmu:

Biotin – crpi 'gorivo' iz hrane, odnosno energiju koja vam je potrebna kako bi vaš organizam dobro radio. Biotin je također zaslužan za zdravu kosu i čvrste nokte.

Vitamin E – pomaže u proizvodnji crvenih krvnih stanica, sadrži antioksidanse i sprečava oštećenje tjelesnih stanica.

B12 – ovaj vitamin poboljšava rad metabolizma i središnjeg živčanog sustava.

Magnezij – opskrbljuje srce, bubrege i jetru, a pomaže i pri aktiviranju enzima i daje vam dodatnu energiju

Vlakna – pomažu vam da se osjećate puno 'življe' i poboljšavaju rad probavnog sustava, što je izuzetno bitno za zdravu tjelesnu težinu.

>> Orašasti plodovi za imunitet, bolje raspoloženje i skidanje kilograma

Komentara 5

DA
Darvi51
19:35 07.08.2015.

Orašasti plodovi su puni antinutrijenata i nesmiju se jesti bez da ih se pripremi.Pripema se sastoji od topljenja orašida u slanoj sredini 12 do 24 sata iza toga ih treba osušiti u pećnici ili dehidratoru 24 sata na 50 stupnjeva,dok ne postanu hrskavi.Na ovaj način se anuliraju antinutrijenti koji kradu energiju i vitamine,minerale i proteine.Ako ih se jede ovako sirove kako ih vi preporučate onda organizam ima više štete,jer je apsorpcija nutrijenata minimalna,a ostalo sve ide u debelo crijevo.Sorry,ali to je istina o orašidima i to treba stalno napominjati da bi ljudi znali kako ih jesti.

UN
una1
15:07 07.08.2015.

Sa kulena prelazim na bademe:- )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije