Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije svejedno

Nosite uske traperice? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Traperice
Foto: Shutterstock
24.06.2015.
u 09:55

Dugotrajno nošenje uskih traperica može oštetiti živce i mišiće, upozorili su liječnici

Uske traperice, topići bez rukava i visoke štikle pravi su hit i ove sezone.

Ali, uske traperice ipak nisu najbolji izbor, ako je suditi prema članku objavljenom u časopisu Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Dugotrajno nošenje uskih traperica može oštetiti živce i mišiće, upozorili su liječnici, piše IFLScience.

Posljednja žrtva mode 35-godišnjakinja je kojoj su morali izrezati traperice nakon što su joj listovi toliko otekli da ih nije mogla skinuti. Do toga je došlo, navodi se, nakon što je provela sate čučeći dok je praznila ormare zbog selidbe.

Do večeri su joj noge utrnule i jedva je hodala, a liječnici vjeruju da se kod nje pojavio sindrom tijesnog mišićnog odjeljka, koje je još više pogoršalo nošenje uskih traperica.

Žena se u jednom trenu spotaknula i pala te nije mogla ustati. Ležala je satima prije nego što su je pronašli.

Izgubila je dio osjeta u nogama, a listovi su joj bili natečeni i mišići oslabljeni.

Liječnici su istaknuli kako je ženi zbog nastale situacije i stanja došlo do oštećenja mišića i živaca, a na svoje je noge nesretna žena uspjela stati tek nakon četiri dana liječenja.

>>Žene, možete li ugurati prst između grudi? Doznajte nosite li grudnjak – pogrešno!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
03:32 25.06.2015.

uske traperice ne mogu niti najmanje nastetiti niti zivcima, niti misicima. naprotiv siroke traperice jako stete zivcima, pogotovo supruga zene koja ih nosi, i izgleda kao da je u vreci za krumpir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije