Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepota i zdravlje

6 stvari koje niste znali o svojim trepavicama

trepavice
Foto: Thinkstock
13.09.2014.
u 11:57

Nisu trepavice "zaslužne" samo za neodoljive poglede, priroda se pobrinula da nam trepavice prvenstveno služe za zaštitu oka

Žene posebnu pozornost pridaju trepavicama, moraju biti duge, guste, istaknute...

No, nisu trepavice "zaslužne" samo za neodoljive poglede, priroda se pobrinula da nam trepavice prvenstveno služe za zaštitu oka od prašine, raznih nečistoća, ali i sunca, piše Women`s Health.  Ovo je 7 stvari o "glavnim ukrasima oka"  koje vjerojatno nismo znali.

1. Trepavice treba čistiti

Baš kao i sve na našem tijelu, i trepavice treba očistiti od raznih nakupljenih nečistoća poput prašine, znoja, maskare... Da ih očistite, upotreijebite topli oblog s nježnim, dječjim šamponom, savjetuje dermatolog Brian Zelickson.

2. Trepavice se mijenjaju kako starimo

Ako primijetite promjenu u gustoći ili duljini vaših trepavica, nije to slučajno. Baš kako i gubimo kosu kako starimo, tako se i događaju promjene na trepavicama, tvrdi Zelickson i dodaje da se i za trepavice mogu koristiti proizvodi koji potiču rast kose, poput B vitamina biotina.

3. Uvijanje trepavica može ih slomiti

Čest je strah žena da će zbog prečestog uvijanja trepavica oslabjeti korjen dlake te da će se zbog toga razrijediti, vjerojatnije je i češće se događa da trepavice puknu na pola, tvrdi Zelickson.  Zato je potrebna posebno paziti prilikom uvijanja, trepavice nemojte uvijati jakim pritiskom i uvijek to radite desetak minuta prije nanošenja maskare, poručuje.

4. Trepavice mogu postati preduge

Zar bi ikome to smetalo, mogli bi se zapitati, posebice pripadnicama ženskog spola. Ali ako imate preduge trepavice to može biti bolno i nezgodno. djevojka san da imaju duge trepavice, ali to je moguće za svoje trepavice da se previše dugo; to može biti bolno i nezgodno, a do vrlo dugih trepavica dolazi pod utjecajem hormona.

5. Vodootporna maskara "smeta" trepavicama

Sastojci koji su zaslužni da maskara bude voodotporna mogu iziritirati oči jer zbog njih trepavice često nisu u mogućnosti obavljati svoju funkciju da prikupe i zaštite oči od prašine.

6. Ekstenzije trepavica mogu biti opasne

Iako su se mnoge poznate dame odlučile na ekstenziju trepavica i ne žale ni trena, dermatolog Zelickson poručuje da se u ljepilu koji se koristi pri ugradnji ekstenzija nalazi formaldehid koji može iritirati sluznicu oka, a nestručna ugradnja može dovesti do toga da i eksenzije, ali i prirodne trepavice zajedno- otpadnu!

>>VIDEO: Evo kako nanijeti maskaru i istaknuti oči

>>Kako se pravilno nanosi maskara? Savjetuje vizažistica Sanja Agić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije