Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na mjuzikl Footloose u kinu SC

Footloose (1)
Foto:
1/9
PR
Autor
PR članak
19.04.2011.
u 14:16

Darujemo 2x2 ulaznice za subotu, 23. 4. 2011 20 sati, Kino Studentski centar, Savska 20, Zagreb

Od kraja ožujka na daskama, za tu prigodu obnovljene, pozornice kina Studentski centar četiri puta tjedno (uz ljetnu turneju i gostovanje u regiji) prvi put u Hrvatskoj, izvodi se  mjuzikl prema istoimenom filmskom hitu iz 1984., koji je lansirao karijere Kevina Bacona, Sarah Jessice Parker i Jona Lithgowa, i ubrzo je postao fenomen na njujorškom Broadwayu i londonskom West Endu.

Predvođen redateljem i koreografom Igorom Barberićem, energičan ansambl od 30 pjevača, plesača i glumaca  te četveročlani bend broji i nekolicinu publici vrlo poznatih lica. Izabrani su među 700 kandidata, isključivo na otvorenim audicijama u svim velikim hrvatskim gradovima. Neki od njih dali su otkaz na svojim dotadašnjim ''ozbiljnim'' poslovima (odvjetnički pripravnik Nikola Milat koji je glavni glumac), samo zbog mjuzikla preselili su se u Zagreb (Lela Kaplowitz koja je u Zagreb dovela i muža i kćer, Dino Antonić, glavna glumica Mateja Majerle, Siniša Vidović, Dario Bercich,...), uzeli su neplaćeni godišnji odmor (Dario Bercich), zamrznuli svoje solističke karijere (Mateja Majerle, Dino Antonić i Tihomir Kožina), počeli ispočetka (Mario Valentić).
Više o svakom pojedinačno potražite na www.footloose.com.hr.

Baš kao i film, mjuzikl je suvremena priča brzog ritma, emocionalnog naboja, puna energične glazbe i plesa, ispričana u 17 songova koji se izmjenjuju s duhovitim dijalozima, prvi put prevedenima na hrvatski.  Glazba mjuzikla koja je dosegla broj 1 na Billboardovoj ljestvici, nominirana za nagrade Oscar i Tony i prodana u više od 15 milijuna primjeraka uključuje i hitove Holding on for a Hero, Let’s Hear It for the Boy i Footloose.

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack s njom iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim ''vlada'' velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Uza zabavni program u Footlooseovu lounge baru (i bezalkoholne koktele po pristupačnim cijenama), u druženju s članovima ansambla koji se ovdje zateknu, prije i nakon predstave produljit će se i pojačati doživljaj slobode koji širi i poruka mjuzikla, a to je da kad to stvarno želiš, sve moguće.

Footloose se prikazuje četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom još samo nekoliko tjedana.

Vecernji.hr daruje

Želite li na ovaj mjuzikl? Posjetite našu aplikaciju na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente i slijedite upute!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?