Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Večernji te vodi na film 'Igra pobjednika'

trg-novi
Arhivska fotografija
PR
Autor
PR članak
07.12.2011.
u 16:20

Od producenata i scenarista filma Društvena mreža. Brad Pitt u, prema magazinu Rolling Stone, “jednom od najboljih filmova godine”.

8. prosinca u hrvatska kina dolazi film Igra pobjednika (Moneyball) temeljen na istinitoj priči o Billyju Beaneu (Brad Pitt) – nekad potencijalnoj bejzbolskoj zvijezdi, razočaranoj neuspjehom i očekivanjima na terenu, koja okreće svoju žestoku natjecateljsku narav prema menadžmentu.

Pripremajući se za sezonu 2002., Billy se suočava s tužnom situacijom: njegova mala momčad Oakland Athleticsa je ponovno izgubila vlastitu zvijezdu koju je kupio veliki klub (s ogromnim plaćama) i suočen je s ponovnom rekonstrukcijom tima i natjecanjem s trećinom budžeta. Vođen pobjedom, Billy preuzima sustav izazvavši temeljne sudionike igre.

On gleda izvan okvira bejzbola, prema odbijenim teorijama Billa Jamesa I zaposli Petera Branda (Jonah Hill), pametnog matematičara, ekonomista s Yalea. Zajedno se oslone na konvencionalnu mudrost i spremnost da preispitaju sve mogućnosti, oružani kompjuterskim statističkim analizama totalno ignoriranim od strane ostalih ljudi iz svijeta bejzbola.

Naposljetku kreiraju listu i krenu u potjeru za igračima koji su ignorirani od strane ostalih klubova jer su prestari, prečudni, ozlijeđeni ili prekomplicirani, ali koji imaju ključne vještine koje se totalno ignoriraju.  Kako Billy i Peter  guraju svoju teoriju naprijed, njihove nove metode i neprilagođeni igrači ljute stare igrače, medije, fanove i njihovog trenera (Philip Seymour Hoffman), koji odbija surađivati.

Na kraju krajeva, ovaj eksperiment neće dovesti samo do promjene načina na koji se igra igra, nego će rezultirati i Billyjevim novim razumijevanjem koje nadilazi igru i odvodi ga na posve novo mjesto.

Film Igra pobjednika ne propustite pogledati u domaćim kinima od 8. prosinca!

Uloge Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright
Prema scenariju Stevena Zailliana i Aarona Sorkina.
Prema priči Stana Chervina temeljenoj na knjizi Michaela Lewisa
Redatelj Bennett Miller

Vecernji.hr daruje

Ako želite pogledati ovaj film, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente, gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?