Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAŠ

Povijest čokoladica Životinjsko carstvo

zivotinjskonovo
18.06.2010.
u 16:36

Generacije potrošača odrasle su uz slatko iščekivanje popunjavanja albuma koji svakome donosi zasluženu nagradu – slatki paket Kraševih proizvoda.

Povijest Životinjskog carstva seže u daleku 1931. godinu kada je Kraš počeo s proizvodnju 15-gramske čokoladice. Od tada pa do danas to je ostala vjerojatno najtanja čokolada na svijetu.

Sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća ona se počinje pakirati u prepoznatljivu ambalažu zajedno sa sličicama, a već početkom 60-ih godina Kraš otkupljuje prava i postaje vlasnik prepoznatljivog branda Životinjsko carstvo.

Iako se album tijekom desetljeća nekoliko puta mijenjao, zadržao je jedinstvenu ideju edukacije o životinjama i njihovim staništima te nagrađivanja vjernosti potrošača. U tom smislu možemo reći da je to najstarija nagradna igra na svijetu te jedna od najpopularnijih na tržištu naše regije.

Generacije potrošača odrasle su uz slatko iščekivanje popunjavanja albuma koji svakome donosi zasluženu nagradu – slatki paket Kraševih proizvoda, a ljubav prema životinjama, kroz slatki užitak, prenosi se s generacije na generaciju.
Možda će vam biti korisna i informacija koju majke izmjenjuju među sobom, da je Životinjsko carstvo zbog svojih svojstava – jer je iznimno tanko i topivo te sadrži visok udio mlijeka – prva čokoladica koju daju svojim bebama.

Za one malo veće „bebe“ Kraš je u godini održavanja Svjetskoga nogometnog prvenstva razigrao svoje vesele životinje pod imenom Football kings. Tako će vas Kofi Lavan, Nikoala Kidman ili Jaguarinho povesti zajedno sa svojim reprezentacijama na zabavno sportsko putovanje.

Naravno da se i u ovoj specijalnoj ediciji zadržava slijed nagrađivanja potrošača pa tako svaki od ovih malih posebnih albuma popunjen donosi loptu Football kings.

Uz malo sreće u nagradnom izvlačenju možete osvojiti mnoge vrijedne nagrade, a do tada želimo vam da se što više sladite ovom najfinijom mliječnom čokoladom iz Kraša!

Komentara 2

MA
Mayhaelo
11:14 22.06.2010.

Uz dosta netočnosti u ovome članku još bih samo nadodao da je novi album užas i strava. Ja sam do ovog novog hibridnog albuma kupovao čokoladice, brijem da bih 50 kuna tjedno ostavio na Životinjsko carstvo, ali kada sam vidio ovu novu grozotu - odustao sam. I što je najbolje ne samo ja, nego mnogi kolekcionari s kojima sam bio u kontaktu. Šteta, a tako je bio dobar onaj album prije ovog \'\'svemirskog, nerealnog, plastičnog\'\'...

ZE
zelenakrava
01:57 22.06.2010.

Kraš je 1931. počeo proizvoditi....?????Union možda jer Kraš je nastao konfiskacijom(nacionalizacijom) Uniona i Bizjaka. Životinjsko carstvo najstarija nagradna igra na svijetu???Ajme,kakva tvrdnja.autor članka vjerojatno pojma nema niti o jednoj drugoj nagradnoj igri sličnog sadržaja iz bilo koje druge zemlje.Tu uključujemo i zemlje na čijem teritoriju nije bilo rata više od stotinu godina(Švicarska,Švedska,Portugal,zemlje Južne Amerike itd.). I onda tvrdnja-otkupljivanje brenda Životinjsko carstvo???Prvi puta čujem da je to otkupljeno.Volio bih saznati od koga jer živim u zabludi da je to originalna Kraševa ideja.Naravno slične serije sa životinjama postoje i drugdje,ali radi se o raznim nezavisnim pregledima životinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?