Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saznajte

Znate li kako pravilno spremiti hranu u zamrzivač i koje namirnice možete zamrznuti?

shutterstock
30.03.2020.
u 11:03

Kada imate višak hrane i namirnica, najlakše ih je spremiti u zamrzivač, no treba se držati pravilnog načina kako bi hrana i nakon odmrzavanja bila dobra za konzumaciju

Zbog pandemije koronavirusa i skraženog radnog vremena u trgovinama, mnogi su panično kupovali hranu i stvarali zalihe.  Međutim, namirnice imaju određen rok trajanja na koji se treba paziti, a uz to je bitno i pravilno pohranjivanje hrane u zamrzivač, prenosi Daily Mail. Kako biste vašu hranu očuvali što duže, donosimo kako je pravilno pohraniti i koju hranu možete spremiti u zamrzivač.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Hranu uvijek zamrznite dok je ona svježa, ne dok se počne kvariti. Uvijek namirnice odvojite na manje dijelove i spremite u plastične vrećice, kako biste zaustavili pretjerano zamrzavanje hrane i mijenjanje okusa. Također je važno da u vašem zamrzivaču ima dovoljno mjesta da sve stane komotno, naguravanje hrane u zamrzivač potiče nastanak leda te ljiepljenje hrane jedne za drugu.

U zamrzivač možete spremiti jaja, ali ne u ljuskama jer će one puknuti, već umutite jaja u jednoj posudi te ih spremite u zamrzivač. Ostat će istog okusa nakon odmrzavanja, a vi ćete si skratiti posao pripremanja hrane. Također možete zamrznuti i mliječne proizvode. Mlijeko zamrznite svježe i, nakon odmrzavanja, imat će isti okus. 

Sir narežite na komade ili ploške te ga spremite u plastičnu vrećicu prije stavljanja u zamrzivač te će te tako produžiti njegov rok trajanja za mjesec dana. Kruh također možete zamrznuti, ako ga narežete na dijelove i spremite u plastične vrećice. Morate ga spremiti svježeg, a možete zamrznuti i sirovo tijesto za kasniju upotrebu.

Sirovi krumpir ne može se spremati u zamrzivač jer bi zamrzavanje promijenilo okus škroba u njemu te ostavio gorak okus krumpira, ali pire krumpir se može zamrznuti, ako ga spremite u plastične vrećice u malim količinama. Također možete zamrznuti i banane, koje su onda odlične za različite napitke jer nakon odmrzavanja ponovno omekšavaju i imaju isti okus.

U videu saznajte kako se rade jako popularne krafne u Princessu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije