Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca heroji

Život nezbrinute djece sa 3,33 kune džeparca na dan

ruka dobrote
Davor Puklavec/Pixsell
21.05.2010.
u 09:03

Cilj je udruge do prosinca prikupiti 7 milijuna kuna za nezbrinutu djecu.

Živjeti sa 3,33 kune u danu zvuči nemoguće, ali za 1333 nezbrinuta djeteta u 33 doma diljem Hrvatske to je na žalost jedina stvarnost. Upravo radi potpore poboljšanju životnih uvjeta napuštene djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovana je udruga Ruka dobrote s predsjednikom Milom Ostovićem na čelu.

Sretni što imaju dom

– Snimali smo pjesmu u jednom domu i ugledao sam dvoje djece kako stoje postrani. Kad sam pitao za njih, rekli su mi da su to sestra i brat, Marija i Josip, koji su tek stigli u dom. Majka im boluje od raka, a otac je alkoholičar. Bili su sretni što su u domu, na sigurnom. Danas, pet mjeseci poslije tog događaja, s radom počinje naša udruga – rekao je Milo Ostović koji je i napisao pjesmu Ruka dobrote, a koju pjeva band aid s brojnim poznatim glazbenicima.

Udruga, koju je utemeljila Matica hrvatska u suradnji s uglednim pojedincima, želi pokušati senzibilizirati hrvatsku javnost na posvajanje i udomljivanje djece.

– Proces posvajanja je težak, a ovom akcijom želimo da javnost pritisne malo mjerodavne kako bi se olakšao taj postupak. Nadamo se i da ćemo sagraditi dom za nezbrinutu djecu – istaknuo je Ostović.

Film o djeci herojima

Cilj je udruge prikupiti sedam milijuna kuna do prosinca, ali i druga sredstva za nezbrinutu djecu. Prema scenariju Nadice Hartmann Ambrošić snimljen je i dokumentarni film "Heroji u domovima za nezbrinutu djecu diljem zemlje". Film će se od 15. lipnja do 7. prosinca prikazivati u 15 gradova diljem Hrvatske, a održat će se i revijalna nogometna utakmica generacije vatrenih sa Svjetskoga nogometnog prvenstva 1998. godine i hrvatskih gospodarstvenika.

– Dok smo snimali film, bilo nam je teško, a ta djeca bili su pravi heroji. Želimo da se toj djeci povisi džeparac, ali možemo im biti i kumovi. Pozvati ih na ručak, odvesti u šetnju, kupiti im sladoled da osjete toplinu... Kad smo im rekli o čemu je riječ, reakcija je jednog dječaka bila: hvala Bogu da su se sjetili povisiti nam džeparac – rekla je N. Hartmann Ambrošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije