Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno

Ženu (58) sud proglasio mrtvom, već tri godine se bori kako bi dokazala da je - živa

Shutterstock
05.02.2021.
u 13:30

"Nemam dokumente, osiguranje, ne mogu koristiti račune u banci - iako sam živa, trenutno sam ništa, nula. Moram se boriti sama, nitko to neće učiniti za mene."

Jeanne Pouchain iz Francuske proglašena je mrtvom 2017. godine i od tada se ova 58-godišnjakinja bori s vladom kako bi dokazala da je živa jer su svi njezini dokumenti i papiri trenutno nevažeći.

"Otišla sam kod odvjetnika koji mi je rekao da će se sve brzo riješiti jer sam od liječnika dobila potvrdu da sam živa, ali budući da je došlo do pravne presude, to nije bilo dovoljno."

Njezina 'smrt' je, kako kaže, rezultat dugotrajnog pravnog spora koji je vodila s jednom zaposlenicom. Još 2004. godine odvedena je na sud jer je njezina tvrtka za čišćenje izgubila važan ugovor, pa je neke ljude morala otpustiti, ali nekima nije platila odštetu, prenosi Mirror.

Tako je jednoj djelatnici dosuđena odšteta od 14 000 eura (skoro 107 000 kuna). Ipak, ta presuda nikada nije provedena jer se slučaj vodio protiv tvrtke, a ne same gospođe Pouchain. Pet godina nakon zaposlenica ju je ponovno tužila, ali sud je odbio slučaj. Još nekoliko godina kasnije bivša zaposlenica gospođe rekla je sudu da joj je slala pisma, ali da ona nikada na njih nije odgovorila, pa je sud povjerovao da je umrla. Njezinom sinu i suprugu rekli su da moraju platiti štetu.

To je rezultiralo time da je gospođa Pouchain izbrisana iz službenih evidencija, a osim toga njezina osobna iskaznica, vozačka dozvola, bankovni račun, zdravstevno osiguranje i službeni dokumenti su nevažeći.  

Jeanne je optužila bivšu zaposlenicu da je izmislila njezinu smrt kako bi dobila odštetu, dok odvjetnik zaposlenice tvrdi da je gospođa ta koja se pravila mrtva ne odgovarajući na pisma kako bi izbjegla platiti dug ženi. 

"Nemam dokumente, osiguranje, ne mogu koristiti račune u banci - iako sam živa, trenutno sam ništa, nula. Moram se boriti sama, nitko to neće učiniti za mene. Nevjerojatno je to što mi se događa, baka moga supruga ima 102 godine i kaže da je svašta vidjela u životu, ali ovako nešto nikada."

Pojeli čak 30 kilograma naranča u pola sata - i to kako bi izbjegli plaćanje naknade

1/2

Znate li kako nastaju krafne koje su u Zagrebu pravi hit? 🍩 Mia Salman, vlasnica bara Meet Mia, ispričala nam je sve o njima - dostupno je čak devet vrsta, a sve što proizvedu, proda se za čas 😋

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
22:00 05.02.2021.

ima veliki problem

DU
Deleted user
13:43 05.02.2021.

Hmm... Koliko znam, osoba se može proglasiti nestalom, ali mrtvom bez dokaza... Nikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije