Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Žene žele nositi zaštitne maske i nakon pandemije kako bi se skrivale od neugodnih muškaraca

Shutterstock
14.05.2021.
u 07:00

Žene kažu kako im maske služe za odbijanje muških pogleda.

Iako mjere za zaštitu od koronavirusa polako popuštaju diljem svijeta, maske će se, čini se, nositi još dugo - što je nekim ženama zapravo i drago. Magazin The Guardian razgovarao je s ljudima diljem SAD-a, gdje se i nakon godinu dana od pojave virusa vodi puno rasprava o tome treba li nositi zaštitne maske ili ne, i otkrio kako bi ih žene nastavile nositi i nakon pandemije kako bi se zaštitile od pogleda i komentara muškaraca.

Becca Marshalla, 25-godišnja djelatnica knjižare u Chicagu rekla je da ona i njezine kolege ne vole da im mušterije vide lice. "Kada mi netko kaže nešto bezobrazno ne smijem se rugati niti napraviti neku grimasu. Sada, kada imam masku mogu. Ne vidi se je li se smijem ili ne." 

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci.

Od žena se, kako prenosi UNILAD, nerijetko očekuje da budu nasmiješene na radnom mjestu - osobito kada su u kontaktu s muškarcima. "Imala sam mušterije koje su se znale jako naljutiti ako im se ne nasmijem. Isto tako, susrećem se gotovo svakodnevno s 'anti-maskerima' na radnom mjestu koji su mi se prijetili, gađali me stvarima i psovali."

Mnoge žene, ali i muškarci, su izjavili da se ugodnije osjećaju pod maskama koje ih, osim protiv virusa, štite i od drugih ljudi i njihovih pogleda. 

Još jedna sugovornica The Guaridiana, Aimee iz LA rekla je da joj nošenje zaštitne maske služi kao odbijanje muških pogleda. "To je sloboda", zaključuje.

Kako zaštitne maske postaju dio kulture i modnog izričaja, pogledajte u galeriji:

1/2

Komentara 1

RE
reborn
07:57 14.05.2021.

Na licu burka, a odjeća sa dekolteom do pupka... Svašta. Žalosno je što žene same sebe tako degradiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije