Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Dadilja pokazala suludu listu obaveza koje je dobila na razgovoru za posao: 'Naravno da nisam prihvatila'

U zahtjevima za posao "čarobne dadilje/kućne pomoćnice" navodi se da uspješni kandidat mora brinuti o tome da dječaci budu dobro nahranjeni i dobro naspavani te čuvati dom kako bi roditeljima posao bio olakšan.
12. svibnja 2021. u 11:30 11 komentara 8946 prikaza
Foto: Twitter

Hollis Jane Andrews, koja sada radi kao glumica, otkrila je da je 2013. godine radila kao dadilja te da se za nju zanimala jedna obitelj koja je imala posebne zahtjeve za čuvanje djece.

Na svom Twitter profilu podijelila je listu zahtjeva koje je dobila tijekom razgovora za posao, a mnogi nisu mogli vjerovati koliko je toga navedeno. Intenzivna rutina zahtijevala je da djeca nikad ne budu nesretna i da im ne bude dosadno, ali i da tijekom vremena za spavanje ona mora postati njihova čistačica te pospremiti kuću u 14 koraka prije nego što se djeca probude.

"Godine 2013. bila sam na intervjuu kod meni tada nepoznate obitelji scijentologa da im budem dadilja. Oni su mi dali ovaj apsolutno suludi popis odgovornosti, a sada ga pokazujem svima vama", napisala je Hollis u svojoj objavi koju je prenio Mirror.

Zbog previše šećera djeca mogu imati problema s pamćenjem:

1 / 3

 | Autor : Twitter Foto: Twitter

U zahtjevima za posao "čarobne dadilje/kućne pomoćnice" navodi se da uspješni kandidat mora brinuti o tome da dječaci budu dobro nahranjeni i dobro naspavani te čuvati dom kako bi roditeljima posao bio olakšan.

Sve započinje kako biste očekivali, tražeći da se njihova djeca tretiraju s ''ljubavlju, brigom i razumijevanjem'', a zatim da roditelji ne žele čuti nikakvo plakanje ni svađu dok rade, a dječaci bi trebali šutjeti ako se ozljede i treba ih izvesti iz kuće ako su bučni.

Dnevni raspored uključuje izvođenje djece na trčanje s uputama "nemojte ih zaustaviti da trče ikad" i "bacajte im kamenje", prije nego što ih se odvede na obližnje polje gdje su konji. Nakon trčanja slijede nove upute: "Odvedite ih u park i igrajte se s njima, pobrinite se da se ponašate kao dijete s njima. Nikad ne budite ozbiljni i držite ih zainteresiranima. Ako se ne smiju, nisu sretni."

Sljedeće je učenje plivanja prije spremanja za ručak i spavanje, a tada slijede poslovi spremačice, s nizom zadataka koje treba obaviti u cijelom domu te zadnjim zahtjevom, kada su svi poslovi gotovi, da "pogledaju oko sebe i pronađu još poslova".

 | Autor : Twitter Foto: Twitter

Popis završava riječima: "Ako sve ovo možete savladati, imat ćemo sretnu kuću. Ni u kojem trenutku radnog vremena nema osobnih mobitela. Morate biti spremni i fit za ove dječake!"

Hollis je rekla da se posao plaća nešto više od 9 funti na sat, odnosno oko 80 kuna, prije nego što je pojasnila: "U slučaju da to nije bilo jasno, nisam prihvatila posao čim sam vidjela riječ dijanetika, pojam povezan sa scijentologijom."

Njezina objava brzo je postala viralna, a mnogi su ostali šokirani ovim suludim zahtjevima. "Ne znam koji dio popisa me najviše razljutio", samo je jedan od mnogobrojnih komentara.

Odlično rješenje za uredno slaganje tenisica koje može svatko napraviti!

ČEKAJU DIJETE Rođen u ratnom Sarajevu, odbio nastupati za Hrvatsku, a sada će oženiti zanosnu Riječanku 'OSTAO SAM PAF' Aleksandar Stanković ispričao kako mu se upucavao Neven Ciganović: 'Bilo mi je neugodno' KBC SESTRE MILOSRDNICE Objavljujemo pismo 11 radiologa koji kažu da su dali otkaz zbog Dijane Zadravec: 'Ovo je naša istina'
auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • GandalfovBrat:

    ideja za ovaj tip roditelja: nemoj imati djecu

  • froddo77:

    Kakvi bolesnici! S puno love, malo pameti, igraju se roditelja, igraju se s ljudima.Takvima ništa nije sveto osim njih samih. Zahtjevati od ljudskog bića da bude robot, da je cijelo vrijeme na on/off s emocijama, da skriva svoje pravo lice, ... prikaži još! osobnost, drugim riječima da glumi, bude kuš,radi i po popisu redikula se brine za njihov život. Za takve bi se trebale pobrinuti službe (ali novac im dozvoljava da rade što žele) i vidjeti što se događa u njihovoj kući. Za takve nisu djeca. Za takve je ustanova zatvorenog tipa. A kakvih sve ima i čega sve ima iza zatvorenih vrata njihovih kućica, čovjeku dođe zlo.