Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavezno ih nabavite

Želite se hraniti zdravo, a da hrana bude ukusna? Ovo su dodaci jelima koji sadrže manje od 10 kalorija

limun
Foto: Shutterstock
01.12.2015.
u 10:20

Svježi začini, sok od naranče ili limuna idealan su dodatak svakom jelu, a imaju neznatan broj kalorija

Ako se želite hraniti zdravo, ali ne želite da vam hrana bude neukusna i bljutava, postoji rješenje i za to. Iako je teško za povjerovati, hrana bez suvišnih masnoća, soli, šećera i umaka može biti itekako ukusna.

U nastavku donosimo popis namirnica koje su savršene za dodatak jelima, a sadrže manje od 10 kalorija po serviranju.

1. Sok od limuna
Savršen je za dovršetak jela i punoću okusa. Savršeno odgovara kao dresing u salati, ali i na pečenom mesu. Jedna jušna žlica iscijeđenog soka od limuna sadrži samo četiri kalorije.

2. Kriške krastavaca
Narežite nekoliko kriški krastavca u vodu i dobili ste savršeno zdravi napitak koji ipak nije čista voda. Krastavci daju posebnu svježinu, a sadrže i vitamine C, A i K te željezo i kalcij. Jedna kriška krastavca ima samo jednu kaloriju.

3. Sok od naranče
Jedna jušna žlica čistog soka od naranče sadrži samo sedam kalorija, a prepuna je vitamina C koji je izuzetno dobar za imunitet. Svježi dok od naranče koristite u raznim jelima, ali i salatama umjesto običnog octa.

4. Ljuti umak
Većina ljutih umaka ima od 2 do 5 kalorija po žlici, a savršen je dodatak jelima. Za oni koji, naravno, vole malo topline u ustima.

5. Svježi začini
Najbolji dodatak svim jelima, a koji gotovo da i nema kalorija su definitivno svježi začini. Peršin, vlasac, bosiljak, lovor, timijan, ružmarin, origano..., samo su neki od začina bez kojih mnogi ne mogu zamisliti niti jedno jelo.

>> Ovih 25 namirnica odmah biste trebali izbaciti iz svog jelovnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije