Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ususret ljetu

Želite brže izgubiti kilograme? Evo koliko kalorija zapravo trebate 'srezati'

Jabuka, dijeta
Foto: Thinkstock
25.06.2015.
u 00:10

Ograničeni unos soli i škroba takodžer može pomoći u gubitku kilograma, posebice u prvim tjednima, ali potrebno je imati na umu da se radi o gubitku tekućine, a ne masnih naslaga

Ljeto je tu, a vi se mučite s mišlju kako skinuti višak kilograma prije nego "uskočite" u kupaći kostim?

Nutricionisti tvrde da je potrebno potrošiti 500 kalorija više nego što ste konzumirali na dan i u tjedan dana izgubit ćete jedan do dva kilograma.

Ono što znamo već otprije, potrebno je birati zdravije namirnice bogate vlaknima i povećati tjelesnu aktivnost.

Ako tijekom dana konzumirate namirnice koje će vam "osigurati" 1.050 do 1.200 kalorija, potrebno je vježbati otprilike sat vremena da biste u tjedan dana izgubili više od dva kilograma, piše WebMD. 

Ograničeni unos soli i škroba takodžer može pomoći u gubitku kilograma, posebice u prvim tjednima, ali potrebno je imati na umu da se radi o gubitku tekućine, a ne masnih naslaga, tvrdi stručnjak kaže Michael Dansinger.

Za brži gubitak kilograma, Dansinger savjetuje prehranu temeljenu na voću, povrću, proizvodima od soje, bjelanjcima, pilećim prsima bez kože, ribi...

Potrebno je i piti dovoljno vode te, tvrdi, pronaći neku zanimaciju i biti "zaposlen" većinu vremena kako ne bi počeli jesti iz dosade.

Ne preskačite obroke i jedite isključivo za stolom ono što ste servirali na tanjuru. Izbjegavajte viriti u hladnjak i jesti nešto s nogu, savjetuje Dansinger.

>>Čudesni napitak s kojim ćete u četiri dana izgubiti 10 cm u struku

Komentara 2

SA
samoborka
00:21 25.06.2015.

Topla voda po 15348532874380 put.

CR
crohumans
12:24 25.06.2015.

Jedan jedini recept koji glupacama nikako da idje u mozak : Manje jesti !!!! Prije mjesec dana je američki institut otkrio da su svi - ali doslovno svi pripravci za mešavljenje - prevara. Dakle ponavljam - manje jedite i necete izgledat ko slonovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije