Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugodan odmor

Top 10 hrvatskih plaža za obitelji s djecom

Plaža Brela
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
16.07.2017.
u 21:38

Šljunčane, pješčane, s mnogo hladovine, ugostiteljskih objekata, zabavnih sadržaja... sve ovisno o tome što volite. Mi vam donosimo kratki pregled nama najzanimljivijih

Godišnji odmori su tu. Većina nas obično odlazi na ista odredišta na Jadranu gdje više-manje poznamo svaki kutak mjesta u kojem ćemo provesti ljetovanje. Plaže su nam također dobro poznate i već znamo mjesto gdje ćemo ostaviti stvari, gdje popiti kavu, pojesti nešto....

Za obitelji s djecom koje su odlučile na more ove godine u neko drugo mjesto duž jadranske obale i u potrazi su za plažom koja će im odgovarati, u ponudi ima i pješčanih, šljunčanih, betonskih, s hladovinom i raznim sadržajima, a ovo su samo neke od njih.

Sakarun (Dugi otok)

Plaža duga 800 metara nalazi na sjevernom dijelu Dugog otoka. Ova pješčana plaža s iznimno plitkim morem idealno je mjesto za obitelji s djecom. Uz plažu se nalazi i predivna borova šuma koja tijekom ljetnih vrućina pruža hladovinu.

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Dražica (Biograd na Moru)

Plaža Dražica glavna je gradska plaža u Biogradu na Moru. Dužinom cijele plaže proteže se šetnica okružena ugodnom hladovinom, a na kojoj se nalaze  brojni kafići. Ima postupan ulaz u more i već je nekoliko godina zaredom dobitnica Plave zastave (posebna nagrada za čistoću i ekološko priznanje za očuvanje okoliša). Na plaži Dražica postoje razne atrakcije i zabavni sadržaji – bazen s morskom vodom, gdje se održavaju i večernji programi, kao što su koncerti, predstave i ljetni disko. Na plaži se nalazi i tobogan, uz koji se nalaze kafići i ostali vodeni sportski sadržaji. Plaža je opremljena kabinama za presvlačenje i tuševima, a tu je i služba prve pomoći. Na plaži također postoji ulaz u more prilagođen osobama s invaliditetom.

Rajska plaža (Lopar, otok Rab)

Najveća i najpoznatija pješčana plaža u Loparu je Rajska plaža. Prostire se na gotovo dva kilometra i nudi najrazličitije turističke sadržaje. Nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti. Čak je dospjela na CNN-ovu listu Top 100 svjetskih plaža. 
Kupačima se nudi obilje sadržaja. Ako pak imate psa, možete ga odvesti na južni dio plaže. Rajska plaža je pješčana i plitka, što je idealno za djecu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima  za tenis, nogomet, košarku, odbojku, mini golf, stolni tenis, a možete se okušati i na vodenom toboganu i u nizu drugih vodenih sportova i aktivnosti. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Novi Vinodolski – Gradska Plaža Lišanj

Gradska plaža Lišanj smještena je u predivnoj uvali Lišanj ispod istoimenog hotela. Nosilac je Plave zastave. Na plaži su tuševi, ugostiteljski sadržaji, a nude se i razni sportski sadržaji
Plaža nudi za svakog ponešto, šljunčana je, ali i pješčana s betonskim dijelovima. Prilagođena je djeci I osobama s invaliditetom.

Plaža Borik

Glavna gradska plaža u Zadru je Borik, smještena na sjevernom dijelu grada. Plaža je uglavnom šljunčana, ali ima i veliku pješčanu uvalu te betonirani plato. Na plaži se nude različite aktivnosti poput jedrenja na dasci i vožnje jet-skijem. Naravno, tu su i neizostavne pedaline, vožnja na tubama, banani, parasailing i mnoge druge. Moguće je i unajmiti razne vrste plovila. Postoje brojni zabavni sadržaji za djecu.

Plava plaža Vodice

Plava plaža ima uređenu rampu za lakše ulaženje invalidima i starijima u more. Sitni šljunak na glavnoj je plaži, a u moru djelom pijesak, djelom šljunak. Ako ne volite šljunčane plaže, betonski šesterokuti mogu biti idealno mjesto za uživanje na suncu. Plaža se proteže četiri kilometra duž obale, prema mjestu Tribunj. Na ovoj plaži postoji niz ugostiteljskih objekata. Ima hlada te je pogodna za cjelodnevni boravak. Veći dio plaže betonirana je ploha. Postoji i šljunčani dio, ali šljunak je prilično velik, pogotovo u moru tako da nije baš najugodniji za hodanje. Ali kad se prođe prvih nekoliko metara u plićaku, dolazi se do finog pijeska koji je mnogo ugodniji. Na plaži se vijori plava zastava kao oznaka vrhunske kvalitete i čistoće mora.

Slanica, Murter

Glavna murterska plaža smještena je uz hotel Colentum. Slanica je jedna od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža koja obiluje brojnim sadržajima i animacijom. Pogodna je za djecu i neplivače. Zbog svoje plitkoće vrlo je pogodna za djecu i neplivače.

Kačjak Crikvenica

Plaža Kačjak smještena je u Dramlju, pokraj Crikvenice. Kačjak je šljunčana i stjenovita plaža s betonskim pločama. Moguće je iznajmiti plastične ležaljke i suncobrane da vam boravak na plaži bude ugodniji. Tu se nalazi i bar u kojem se možete osvježiti za vrućih ljetnih dana. Idealna je za ljetovanje s djecom.

Tijekom cijelog dana plažu nadgledaju spasioci tako da se možete potpuno opustiti i uživati u odmoru. U blizini plaže Kačjak nalazi se i sportski centar, gdje svatko može pronaći zanimaciju za sebe. Možete uživati na brojnim terenima za tenis, badminton, stolni tenis, mini golf i u brojnim drugim sportovima.

Uvala Lone u zaštićenoj park-šumi Zlatni rt

Plaže u uvali Lone idealne su za djecu i starije osobe koji će s lakoćom i bez straha uživati u kupanju, igranju i sunčanju. Nekoliko metara od obale možete pronaći hlad pod gustim krošnjama stogodišnjih stabala, a na početku i u sredini uvale nalaze se dva bara gdje se uvijek možete osvježiti. Poseban ugođaj uvali daje pogled na siluetu staroga grada i otoka Katarine. 

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Brela 
Ispod  padina Biokova proteže se poznata Makarska rivijera. Spoj planine i mora, najduže i najbjelje šljunčane plaže Jadrana (Punta rata, Soline i Stomarica) s gustom borovom šumom ostavit će svakoga bez riječi.

Romantična i lijepo uređena obalna šetnica koja se proteže od starog naselja Kričak i prolazi pokraj glasovite plaže Punta rata nudi nezaboravne trenutke ugode.
Guste borove šume, kristalno plavo more i opuštajući mir, jednako kao i vrhunska usluga u luksuznim hotelima čine Brela jednim od najprivlačnijih hrvatskih turističkih odredišta. 

Brela imaju male, intimne plaže na predjelu od Vruje do Jakiruše, pitoreskne plažice na predjelu od Stomarice preko Šćita pa do Podrača, a imaju i najhvaljeniju plažu Makarske rivijere, poznatu Punta ratu, koju je američki časopis Forbes uvrstio među 10 najljepših plaža na svijetu, gdje zauzima visoko 6. mjesto, a 1. mjesto u Europi.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:10 16.07.2017.

Vec vise tjedana prodaje večernji plaze. Pa i Hrvati znaju sto je dobra ponuda. Svugdje na svijetu se radi reklama za dobre ponude, jeftino noćenje, super hrana, a kvaliteta na visokom nivou. A sta rade večernji? Preporučuje plaze....hehe

DU
Deleted user
12:57 17.07.2017.

Bio na većini, osim na dugom otoku, osobno mi je Rovinj najdraži, Biograd mi je najmanje simpatičan zbog turbo masovnog turizma i zbog one gomile štandova kod bazena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije