Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Ponašanje članova obitelji pred televizorom

Zbog daljinskog upravljača svađa se 4 posto Europljana

televizija
Patrik Macek/Pixsell
20.12.2009.
u 15:10

Čak 43 posto građana izbjegava diskusije zbog daljinskog upravljača i većina prihvaća sugestiju što gledati i spremni su dijeliti daljinac sa svojim ukućanima

Nova studija donosi zraku nade da će božićni i novogodišnji blagdani provedeni s obitelji biti harmonični, barem kad je daljinski upravljač u pitanju.

 

Naime, čak 87 posto Europljana, pokazalo je istraživanje, sklono je pregovaranju, dijeljenju ili čak prepuštanju kontrole nad daljinskim upravljačem jednom od članova obitelji te će prihvatiti tuđi izbor programa za zabavu. Stanovnici zemalja Europske unije radije će kratko pregovarati, dijeliti ili prepustiti daljinski upravljač nekom od članova obitelji nego da se upuste u dalekosežnu raspravu.

 

Izbjegavanje diskusije

 

Prema Logitechovoj studiji, preuzetoj od Lightspeed Researcha, samo četiri posto Europljana upušta se u svađu zbog daljinca. Nasuprot tome, 20 posto njih pregovaralo bi s ciljem preuzimanja kontrole barem na neko vrijeme tijekom večeri, a samo jedan od četiri uspije u tome.Preostalih 43 posto koji izbjegavaju diskusije zbog daljinskog upravljača variraju u svojim odlukama – većina prihvaća sugestiju što gledati i spremni su dijeliti daljinac iako neki tvrde da imaju opravdani razlog da on bude baš u njihovim rukama. Jedan od takvih ispitanika priznaje da se mačak koji živi s njim još uvijek nije naučio služiti daljinskim upravljačem.

 

Navike korisnika 

 

Druga osoba izjavila je da partneru daje piće da brže zaspi kako bi imala daljinski samo za sebe. Svrha te studije bila je istražiti svakodnevne navike korisnika daljinskih upravljača, posebice u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, kada ljudi više sjede pred televizorima i drugim izvorima kućne zabave.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar condor
condor
05:20 21.12.2009.

Neka ti bude. Uzmi ga,na.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije